Diskusjon:Eolan (by)

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 10. okt. 2009 kl. 17:37 av Kristian (diskusjon | bidrag) (Eolan kontra Eols by)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Eols by?

På Camarheim la eg merke til at fleire omtalte Eolan som Eols By. Er det a) riktig, b) feil eller c) greitt?

Eols By var hovudstaden i 7K, og byen var nok i ruiner og fjerna frå kartet lenge før stjernefallet, så den originale Eols By er det iallfall ikkje. Eg meiner også å huska at vi med vilje unngjekk det namnet då vi laga kartet, så a) er ute.

Men det betyr jo ikkje at den gamle talemåten ikkje kan ha festa seg likevel. Strengt tatt er det jo Ciarans By, viss vi skal bruka sånne merkelappar på ting, men kanskje ein i enkelte samfunnskretsar har lagt seg til å bruka det gamle begrepet? Vandrarar skåler jo framleis for Kongen i Eols By, gjer dei ikkje?

Så, blir dei to namna brukt om kvarandre, eller er det berre folk som er litt i overkant 7K-romantiske som snakkar om Eols By i notida?

--Asbjørn 10. okt 2009 kl. 07:59 (CEST)


Sancia bruker det iallefall ikke helt synonymt. Eolan er hovedstaden i Ulymar. Eols by kan hun finne på å bruke når hun refererer til Eolan som dagens hjertet til vandrernes kultur. Det gjør hun såklart ikke så ofte, siden Eolan er først og fremst hovedstad for *alle* Ulymarere. Men når man for eksempel snakker om typiske kulturelle trekk ved vandrere som ligger i Eolan kan hun finne på å si Eols by. Slik som da sannhetsprestene snakket om å bygge en sannhetstempel i Eolan brukte Sanica én gang uttrykket Eols by. Dette fordi den gamle drømmen er jo ikke glemt, vandrere er fremdeles opptatt av å forfølge og oppfylle løftet som ble gitt, men realiteten har vel henta dem litt inn, Ulymar er ikke kun vandrernes land, heller ikke er Eolan kun vandrernes by.
--Soso

Det stemmer at vi bevisst valgte Eolan som navn fremfor Eols by. Det var bl.a. en god del politikk i den avgjørelsen. Ciaran ønsket unngå at andre nasjoner skulle få inntrykk av at han søkte et verdensomspennende rike igjen. Derfor heter landet Ulymar og ikke De 7 kongers rike, og byen Eolan heller enn Eols by.
Når det er sagt er navnet "Eols by" blitt brukt en god del på laiv, (hvertfall på Ulymar-laiver), uten at noen har korrigert det noe særlig. Det antyder at dette navnet er i ferd med å spre seg på folkemunne, og jeg tror det kan bidra til mer spill fremover. :)
--Kristian 10. okt 2009 kl. 17:37 (CEST)