Dhania Ylnari

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 15. jan. 2015 kl. 12:04 av Kristian (diskusjon | bidrag) (Lenke og slikt)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Dhania Ylnari
Navn Dhania Ylnari
Født år 20 før stjernefallet
Nasjonalitet Ubestemt, husker ikke hvor hun kom fra før hun kom inn i Løgnens rike
Yrke Historieforteller. Tidligere prestinne for Ylni
Spilt på Legender - når gud og hvermann møtes
Spiller Trine

Dhania er en omreisende historieforteller og historiesamler. Før stjernefallet var hun kommet omtrent halvveis i innvielsen i Ylnis mysterier før hun ble fanget av tåka og havnet i Løgnens rike. Da stjernen falt, mistet hun kontakten med sin gud. Hun fikk snart kjennskap til hva som hadde skjedd med gudene og demonene og at Sannhetens gudinne hadde talt gjennom Nona og sagt at det er menneskenes tid nå.

Hun har for det meste reist rundt siden Stjernefallet. Hun har samlet historier og forsøkt å forstå hvordan Stjernefallet og gudenes fravær påvirker menneskene. Dhania ser at den magiske sirkelen nå er knyttet til menneskene. Hun har som agenda å forsøke å pønske ut hvordan dette henger sammen, på et filosofisk nivå. Så hun studerer menneskene. Hva er det egentlig som er det almennmennesklige? Hva gjør dem til mennesker? Hva er viktig for dem? Mennneskene er nå sentrum i verden. Hva går igjen i drømmene og historiene deres? Finnes det en hovedessens? Noen fellestrekk?

Hun ser det nå slik at det er Sannheten og Løgnen tilsammen som har bragt Ylnis funksjon videre. Hun tolker sirkelen slik at det at det ikke finnes noe skille mellom Sannhet og Løgn, og at de beveger seg rundt, tyder på at de egentlig er to sider av samme entitet. For at noe skal bli sant, må man først forestille seg det, ønske det, drømme om det.

Det å fortelle historier gir henne mer kunnskap om de temaene som opptar henne - samtidig som det jo er en omgangsform som gir henne innpass blant mange mennesker hun ellers ikke ville kommet i kontakt med. Kunnskapen om det menneskelige samspillet hun etter hvert opparbeider seg gjør også at hun etter hvert i større og større grad ser det naturlig å gi råd og fortolke enkeltpersoners drømmer etc. En av av grunntankene hennes er at for å vite noe om fremtiden, så må man kjenne godt til fortiden..

I år 19 e.s. brakte veien henne til Tilfeldighetens Slette. Hun hadde møtt Lario Corall og Novio Valdez som fortalte at de var på vei til et sted de bare følte på seg at det var viktig å være. Den natten hadde Dhania en drøm som sa henne at det ikke fantes noen annen vei for henne å gå nå enn å følge etter vandrerne. De ville føre henne til noe som var godt, at det ville være som å komme hjem.

Vel fremme møtte hun halvdrømmealven Ouenus som ledet henne til en ung jente som var sin mor opp av dage. Moren viste seg å være Ylni. Venus ga Dhania i oppgave å lære opp Yldri i å mestre drømmene sine og hvordan hun kan bruke dem bevisst. Dette friket Dhania litt ut. Hun hadde ikke praktisert mysteriene siden stjernefallet og hadde heller ikke lært alle sammen, hun var for en halvstudert røver å regne, og nå skulle hun lære opp en halvgud...

Venner og bekjente

Dhania kjenner Gandor Graafjell, Yldri Halvdrøm, Novio Valdez og Lario Corral. Hun er også blitt kjent med Nisaba og Ouenus.