Det magiske råd

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 1. jun. 2007 kl. 10:47 av Kristian (diskusjon | bidrag) (Det magiske rÃ¥d flyttet til Det magiske råd: Fix)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Det magiske råd skulle balansere menneskets maktstrukturer, både magiske og politiske. Rådet ble oppløst etter Stjernefallet.

Historie og funksjon

Dette rådet ble dannet en gang etter den femte krigen, som en del av fredsprosessen mellom alvene og menneskene. Rådet besto av mennesker som representerte forskjellige elementer i verden. Rådets hovedsete lå i Tåkedalen, en dal nord-vest i det gamle Malderia, og malderernes åpne holdning til magi gjorde dem også mest respektert i dette landet. Rådets opprinnelige oppgave var å bevare en balanse i menneskenes maktstrukturerer, både på det politiske og det magiske plan.

Over tid ble det mer viktig å bekymre seg om langsiktige og overmenneskelige problemer enn å holde øye med menneskenes politikk, og rådet har i hovedsak hatt en både politi- og rådgivende funksjon i magiske og metafysiske spørsmål folk flest ikke bryr seg om. Ved farlig og bekymringsverdig utvikling i magiens verden - enten det gjaldt magiens natur eller utøvernes holdninger - var det magiske råd den øverste myndighet og Skaperens stemme i verden.

Den siste inkarnasjonen av det magiske råd holdt sammen i Løgnens Rike, der de var tungt involvert i Stjernefallet og motstanden mot Fyrst Karinov. Etter Stjernefallet ble rådet oppløst da det ikke lenger fantes magi å vokte.

Medlemmer

De enkelte medlemmene av rådet ble valgt på grunn av sine personlige egenskaper, men de fikk også disse egenskapene forsterket av medlemskapet. For eksempel skulle mesteren være den sterkeste magikeren, men å være mester av det magiske råd gjorde ham enda sterkere.

  • Mesteren
Mesteren av rådet skulle være den mektigste av alle magikere. I årene før stjernefallet var det Torbald den Gode som var mester. Før han var det hans læremester Rangvald den Vise. Skogstrollet Trussel har også hatt rollen som mester i perioder med store uenigheter om mesterrollen, og andre problemer.
  • Gudenes stemme
Denne rollen ble som regel besatt av den presten rådet anså hadde best kontakt med gudene. I de siste hundre årene før Stjernefallet ble denne rollen besatt av prester fra Budbringerens kirke i Malderia. Det ryktes at den tidligere Debanprestinnen Nona hadde posisjonen som gudenes stemme de aller siste årene, i Løgnens Rike.
  • Åndenes stemme
Denne rollen var den som skulle tale åndenes sak. Oftest var denne rollen besatt av Shaen av Kyrth, Kyrthanims åndelige leder. Før stjernefallet var det Calen Talori som hadde denne posisjonen.
  • Menneskenes stemme / Folkets stemme
Denne posisjonen ble holdt av en person rådet anså hadde menneskehetens beste i tankene, upåvirket av egne ambisjoner og ønsker. Vandreren Cober var den siste som satt i denne posisjonen.
  • Kunnskapens stemme
Den som satt med mye kunnskap om magi, politikk og hva enn man kan vite noe om fikk denne posisjonen. Lærde fra hele verden har holdt posisjonen opp gjennom årene.