Det Trancadiske Gartnersamfunn

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 21. jan. 2008 kl. 15:24 av Kristian (diskusjon | bidrag) (Lenkerydding)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Det Trancadiske Gartnersamfunn var egentlig ment som en ridderorden, men den kjennes i dag som en fagorganisasjon i Kiltan. Dette samfunnet er en samling høyt utdannede gartnere som dikterer de estetiske retningslinjene for offentlige hager og parker i store byer som Kristal, Kiltan by, Trancevaal osv.

Føringer gitt fra Kiltans Gartnere blir i landet behandlet med Kunstners Respekt. Men slik har det ikke alltid vært. Losjens historie er tett knyttet opp i mot Hertugdømmet Trancadie og Yellenerne.

Baron Valentijn Trancadie satt seg som mål at familiens største inntektskilde kroest skulle forbedres. Til seg tok han først Yellenerne, en gruppe sære munker hvis religiøse virke primært besto i tilbedelse av en substans kalt dynk, som de alene kjente hemmeligheten til. Disse munkene trengte beskyttelse mot Debanprester som ønsket å kvitte seg med religiøs konkurranse, samt andre private initiativtakere som ønsket Yellenernes virke til livs for å overta selv. I bytte mot denne beskyttelsen fikk Baroniet kjennskap til produksjonen av Dynk og tok etterhvert over distribusjonen av substansen.

Men den ivrige Baron Valentijn Trancadie tok sin høst mer alvorlig enn noen før ham; For å beskytte sin Genuarose enda mer ansatte han omstreifende lukere som dro landet rundt for å luke vekk ville Genuaroser. Arbeidet var selvfølgelig for stort og slukøret kom lukerne tilbake. Baronens ønske om å fjerne alle slike roser i Ciran slik at hans var de eneste som kunne produsere Kroest falt på sin egen urimelighet.

Så engasjerte han en gruppe gartnere til å "lage" en antiplante, tider gikk uten at disse gartnerne kunne levere noe annet resultat enn større og større kjennskap til botanikk. Den dag i dag har ikke det Trancadiske Gartnersamfunn klart å finne et ugress i stand til å bekjempe den standhaftige Genuarosen. Det ryktes om at de fortsatt forsøker, og at denne søken kalles "Den Hellige Sak" innad i samfunnet. Uansett har søken etter denne "antiplanten" har gjort at de har blitt de definitivt dyktigste gartnerne i Kiltan, og meget respektert i resten av (den botanikkinteresserte) verden. En posisjon de nyter svært godt av i dag.

Når det kommer til den gule genuarosen, så har noen generasjoner med beskyttet eksistens i hagen til Trancadie gjort at planten som produserer den beste narkotikaen ikke kan overleve uten den beskyttende hånden til en gartner eller to, og slik at huset klart å holde den beste Yellahen for seg selv i nesten fire århundre.

Denne prosessen er blitt stammen i hva Kiltan kaller Det Trancadiske Gartnersamfunn.

I dag lever Yellenerne fortsatt under Trancadies beskyttelse, en symbiose begge ser ut til å nyte godt. Nå er Trancadie blitt det Hertugdømmet som har størst privat formue i Kiltan. Hvilket de har Yellah alene å takke for.

Se også: