Dakhala Jannah "hvordan bli Zantroper"

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 12. mai 2011 kl. 22:01 av Thomas Nes (diskusjon | bidrag) (→‎Dakhala Jannah "hvordan bli Zantroper")
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Dakhala Jannah "hvordan bli Zantroper"

Innerst i byen Trabusia ligger den eneste inngangen til Zantropia hvor en kan komme inn som ny borger av. Ashram Dakhala Jannah ”inngangen til paradis” er den innerste bygningen i hagen rundt Haweyya palasset. Det er her man kan komme som utlending og søke om borgerskap i Zantropia. Det er et råd av Dekanaer, ledet av en Dekana Maharja, som prater med og informerer alle som ønsker å bli Zantroper. Alle får en innføring i skikker og tradisjoner, samt lover og rettigheter som gjelder for Zantropere. I prinsippet kan hvemsomhelst velkommen, men det er noen krav som er absolutte.

  • Man må for det første være helt sikker i sitt valg om å ville bli en god og trofast Zantroper. Dette blir nøye presisert, og en blir sterkt advart om at man må ikke gå inn i landet med annet enn gode hensikter, og et inderlig ønske om å bli Zantroper. Det advares mot at hvis hjertet ikke er rent, vil en ikke komme inn gjennom Dakhala til Zantropia. Det går historier om folk som har forsøkt å gå inn, men aldri kommet ut på andre siden, og ingen har noensinne sett dem siden.
  • For det andre må man dokumentere sin tidligere landstilhørighet, og at en på ingen måte har noe uoppgjort med myndighetene i det landet en forlater (for eksempel uoppgjort gjeld, flukt fra straffbare forhold eller forsørgeransvar) Dette var ikke et krav i de tidligste årene etter Yamw Khalaga ”Skapelsens dag” (Stjernefallet), men har blitt en streng regel de siste årene. Zantropia er opptatt av å ikke bli et skjulested for krigsforbrytere, desertører og andre kriminelle. De er heller ikke interessert å gi dekning til folk som har noe uoppgjort i sin fortid, som kan føre til at noen vil forsøke å nå dem i Zantropia. En må være helt fri, og kunne bryte fullt og helt med sin fortid for å motta Keiserinnens kjærlighet.
  • For det tredje må man ha noe å tilføre landet. Dette er nok det aller enkleste kravet å tilfredsstille, ettersom lista på hva som er nyttig for landet er rimelig lav. Har man en evne innen hvilket som helst fag, kan man bruke dette. Det er ingen krav om lese eller skriveferdigheter.

Alle sine eiendeler blir man bedt om å forlate der. Dette bli tatt hånd om av Ashramet, og kommer fellesskapet til gode.

Disse spørsmålene blir gjenopptatt alle tre gangene på de tre dagene hun må besøke Ashramet. Når en omsider blir godkjent av Dekana rådet, blir man som en del av en gruppe ledet inn gjennom Ashramet til en fantastisk, grønn hage med et fargerikt fugleliv. Detter er helt i enden av dalen, på det smaleste, og en lang trapp går langs fjellet og opp till en fjellhylle på den nordre dalsiden. Man blir her tatt hånd om av Swamier, ledes ut i en gyllen dam, og blir avkledd og vasket. Så blir en tørket og ikledd et hvitt klede. Dette kledet er det eneste man kan ha med seg gjennom Dakhala Jannah. Swamiene forbereder en på reisen med rituell sang og dans, og alle blir fortalt eventyret om Zukanaas ferd mot Zantropia. Hikayah Khalaga (Skapelsens Historie), som er Zantropias historie slik den blir fortalt. Dette er det eventyret alle Zantropere kan, men det fortelles aldri til utlendinger. Man blir på denne måten innlemmet i de viktigste hemmelighetene og levereglene i Zantropia. Seremonien når sitt høydepunkt når de en etter en alene går opp de 999 steg (et steg for hver dag Zukanaa var på reise) På toppen brer fjellhyllen seg ut, og står brått foran 9 porter. En må her velge selv hvilken vei å gå, og valget vil bestemme ens plass i Zantropia. Hver av portene leder til en del av eventyret Hikayah Khalaga, hvor alle blir en del av historien til landet. Hver og en opplevelse av dette er individuell, selv om rammene i hver del av historien er like. Det oppleves som en drøm, men allikevel mer virkelig enn den virkelige verden. Alle opplevelsene er likt på et punkt. På slutten møter man Keiserinne Zukanaa, og mottar hennes kyss, tegnet på at man er hennes undersått, og er under hennes beskyttelse. Når man kommer ut på andre siden, har en i sitt hjerte fått en plass i landet. Man vet sitt nye navn, hvilken slekt hun tilhører og hvor de holder til. Man har fått Keiserinnens kyss, en tatovering, plutselig på venstre side av halsen. Man har fått en sterk tro på landet og en nyvunnen respekt og kjærlighet for Keiserinnen, og en sterk lojalitetsfølelse for henne. En føler gjerne en stor lykke og frihet, som en stor bør blir løftet fra ens skuldre. De aller fleste kommer ut i den andre enden av Wadi Safar, ved den fantastiske utsikten over landet. Derfra begynner de fleste sin ferd til den delen av landet de skal til. Det fortelles også om nye Zantropere som har dukket opp ut av luften på de underligste steder i landet etter å ha gått gjennom Dakhala.

Alle som går gjennom Dakhala Jannah og blir Zantropiere får et kyss på halsen av Keiserinne Zukanaa under den drømmlelignende opplevelsen de har gjennom fjellet. Dette er det det merket som alle Zantropiere har på venstre side av halsen. Tatovering.