Coral Tvitind

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 27. jan. 2019 kl. 18:40 av Harahu (diskusjon | bidrag) (→‎Testpilot)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Coral Tvitind
Navn Coral Tvitind
Født 6 f.S
Nasjonalitet Malderer
Yrke Handelsmann / eventyrer
Død 26 e.S
Dødssted Åstedet, Kopperbasaren, Vilkafjord
Spilt på Åstedet (laiv)
Spiller Harald Husum

Handelsmann og eventyrer fra Malderia. Han tjente til sitt livsopphold ved å reise rundt og kjøpe å selge varer, ofte i karavaner eller følger med handelsmenn. Croal ble drept av Alis KarvelÅstedet i Vilkafjord, etter en feide om hans omfattende gjeld til Wolfgartkollegiet, etter et feilet prosjekt for å utvikle en prototype av en keshisk oppfinnelse som skulle legge til rette for ferdsel under vann.

Bakgrunn

Oppvekst

Før Riften var Corals familie relativt velstående. Hans foreldre eide og drev flere handelshus i Malderia, med hovedsete i Malderon. De handlet i eksotiske varer fra hele den kjente verden. Under Riften forsvant flere av deres lagre, staller og utsalgssteder sporløst, og det ble nær sagt umulig å drive virksomheten videre. Kreditorene var mange, og uten inntekter ble familien drevet inn i konkurs og dyp gjeld. Coral vokste således opp i en slagen familie hvis velstand og anseelse var et spøkelse av den en gang hadde vært. Corals foreldre klarte aldri å akseptere sin nye tilværelse, og ønsker seg sårt tilbake til et komfortabelt og dannet liv. Coral er oppdratt på dette sentimentet og er drevet til å gjenvinne familiens tapte ære og storhet.

Coral har ikke utført militærtjeneste, på tross av verneplikten i Malderia. Da han ble innkalt til tjeneste hadde hans foreldre fått ham undersøkt av en lege som hadde slått fast at Coral led av kronisk lungebetennelse, og således ikke var velegnet til tjeneste. Hvor korrekt denne vurderingen var er usikkert, da det er kjent at Corals foreldre helst så han ta en trygg, sivil karriere.

Omreisende handelsmann

Etter endt skolegang bestemmer Coral seg for å jobbe i handelsbransjen, som sine foreldre. Han reiser ut med karavaner fra Malderia til alle deler av verden. Han jobber seg opp fra å utøve enkel manuelt arbeid, til å bistå i kundekontakt, handelsstrategi og reiseplanlegging. Det sies at Coral nok hadde teft for handel.

Etter å ha spart opp en del midler gjennom sitt arbeid i karavaner velger Coral å starte opp forseg selv. Han er ikke velstående nok til å drive sin egen karavane, men reiser rundt i følger og karavaner bestående av frie handelsmenn, som ham selv. Han spesialiserte seg på varer fra Andhra Kesh; og omsatte både tau, sauekjøtt. Keshisk geitost var dog hans store spesialitet og sørget for nok inntekter til at han kunne leve relativt komfortabelt. Han kjøpte denne fra bønder I Andhra Kesh og transporterte disse til markedene i Malderia og andre steder.

Hendelser på Åstedet 26 e.S

Coral ankommer Åstedet direkte fra Andhra Kesh, der han har vært på handelsreise. På denne reisen har han tatt inn på et keshisk vertshus og møtt på en alkoholisert oppfinner, Vinciandrake Penzin Demagato. Vinciandrake har drukket bort alle pengene sine, men trenger mat til familien sin. Coral kjøper således tegningene til Vinciandrake for 10kg geitost og 20 verk. Oppfinnelsen er titulert Vinciandrake Penzin Demagatos Inkorporerte System For Trygg Ferdsel Under Vannets Overflate, og kan beskrives som en overkomplisert dykkerklokke.

Del av tegningene Coral kjøpte av Vinciandrake.

Litt naivt antar Coral at dette er en fantastisk oppfinnelse og reiser straks mot Vilkafjord for å realisere oppfinnelsen og gjøre seg rik på undervannsteknologi. Der sjekker han inn på vertshuset Åstedet, hvor han tidligere har oppholdt seg. Her møter han på flere kjente; Maddoc Kvarts, Niobe Callas og Holgar Brattland. Niobe og Holgar kjenner han som vakter i karavaner han har reist med. Maddoc har tidligere tjent som guide for han i Vilkafjord.

Finansiering av prototype

Coral er en velstående mann, men ikke velstående at han kan finansiere utviklingen av oppfinnelsen selv. Han trenger finansiell hjelp. Han ber både Maddoc, Niobe og Holgar om å holde øynene åpne for rikfolk. Det kommer Coral for øret at en gruppe kalt Wolfgartkollegiet er velbemidlede. Mot Maddocs advarsler inngår Coral en avtale med disse om finansiering av byggingen av en prototype av Vinciandrakes oppfinnelse, under Corals ledelse. Coral mottar 5 riksverk som skal brukes på leie av verksted, råmaterialer og håndverkere for å bygge prototypen. For dette oppnår kollegiet en 40% eierandel i prosjektet, samt en garanti om at de får lov å videreutvikle oppfinnelsen til ikke-sivile formål.

Utpressing

Coral blir oppsøkt av Kora, Kunar og Kandor Kalma. Kora er gravid i 5. måned og mener Coral ble far til hennes barn en fuktig kveld sist gang han var i Vilkafjord. De truer med å gjøre dette offentlig, om ikke Coral betaler dem "barnebidrag" for å holde kjeft. Coral husker ikke stort fra kvelden det er snakk om, men kan huske å ha våknet opp i samme seng som Kora, hvorpå han dro av sted i hast. Som en sann malderer blir Coral svært nervøs for at den slik historie skal bli kjent og han går med på kravet om å betale 2500 verk innen noen uker for å unngå at historien sprer seg. Kandor tar også beslag i én del av tegningene som garanti for at Coral må gjøre opp for seg.

Coral vurderer mange ulike måter å få ordne opp i dette som ikke involverer å faktisk betalere. Han forsøker å få Kalma-søsknene ranet for den delen av tegningen Kandor tok, men han lykkes ikke.

Testpilot

Coral er en dyktig forretningsmann, men ingen sjømann eller ingeniør. For å få prosjektet til å lykkes trenger han maritim ekspertise. På Åstedet kommer han kommer i snakk med gambleren Gralon Strand, som gir uttrykk for å ha mye erfaring med seiling. Han er oppvokst ved kysten i Malderia og har tjenestegjort i marinen. Coral forsøker å rekruttere Gralon til prosjektet, men møtes først med litt nysgjerrig skepsis. Coral insisterer, og klargjør at det er penger å tjene på oppfinnelsen - finansiering er alt ordnet fra kollegiet. Coral trenger også noen til å være ansvarlig for å teste dette fartøyet, og Gralon sier til slutt ja til denne jobben mot en betaling på 40 verk.

Manglende Framgang

Noen uker senere har byggeprosjektet startet. En prototype er påbegynt, men ikke ferdigstilt. Arbeidet går tregere enn forventet, delvis på grunn av det meget komplekse keshiske designet, delvis også fordi noen av tegningene er i Kandor Kalmas beskyttelse. Dessuten har ikke Coral investert så mye penger han hadde mulighet til, da han har holdt av penger i tilfelle han faktisk ender opp med å måtte betale Kalma-søsknene. Kollegiet krever en oppdatering på framgangen, og Coral kommer endelig ut med at ikke alle tegningene er i hans besittelse. Han forsøker å overtale kollegiet til å løse problemet, da han har forstått det slik at de ikke skyr bruk av makt. Kollegiet er uttrykker at de ikke har tid og lyst til å løse Corals problemer for ham, og ber ham selv rette på vanskene han har skapt.

Et hendig uhell

Noe fortvilet over situasjonen han er i, forsøker Coral å finne løsninger på situasjonen han er i vedr. Kalma-søsknene, men ingen ideer ser ut til å være gode. Etter å ha sett Kandor sloss som et udyr på Åstedet forstår han også at maktbruk ikke er veien å gå, da han viser seg å være veldig sterk. Og som om det ikke var nok med pengeproblemer får han så kneet sitt knust av at en stor kar med en murstein faller inn i ham. Det gjør ulidelig vondt, og Coral må gå med stokk etter å ha mottatt behandling av en lege. Det hele presenteres som et uhell, med Coral tenker sitt. Er det kollegiet eller Kalma-søsknene som vil uttrykke at de er utålmodige? Coral tør ikke vente lenger og går til Kalma-søsknene og betaler til sammen 2500 verk. Han får tilbake tegningene fra dem, men mangler nå halvparten av de pengene han skulle bygge prototype av.

Important.pngHemmelig: Denne artikkelen inneholder lite kjent informasjon. Ikke misbruk den. (Om merking av sider)

Coral tar feil i begge hypotesene sine, og innser ikke at det er hans partner Gralon Stand som har fått ham skadet fordi han opplever Coral som mistenkelig.

Fortvilelse og undergang

I store smerter, men et brukket kne, og omfattende gjeld, ser Coral til rusen. I baren går det ned større mengder øl, og han får også Maddoc til å skaffe ham noe yellah gjennom hans kontakter. Coral er fortvilet, for han vet at han står i nærmest ubetalelig gjeld til kollegiet - en gruppe han etterhvert har forstått at man ikke skal komme på feil side av. Han vil ha vansker med å oppdrive 2500 verk, og er redd for hva kollegiet vil kreve i gjenytelse. Nå når tegningene har kommet til rette har også kollegiet fått kopiert opp sine egne eksemplarer av dem, så Coral innser at han strengt tatt er overflødig. Coral er også svært sint på Kalma-søsknene for å ha forårsaket så mye problemer for ham.

I stigende rus blir Coral uansvarlig med pengebruken. Han betaler rottefangeren som knuste kneet hans for å gjøre noe liknende med en av Kalma-søsknene. Han spanderer øl på folk i baren, men bærer preg av å være en nedbrutt mann.

Sløvet ned av rusen mister Coral noe av frykten for kollegiet. Da han tenker at det kan ha vært de som knuste kneet hans, er han også ganske sint på dem. Han oppsøker dem ved det faste bordet deres på Åstedet, og setter seg uhøflig ned rett ved siden av deres leder Ilaria Wolfgart. Sjanglende, snøvlende og sint konfronterer han henne. Han snakker om å respektere handelspartnerne sine, om at han vil ha tilbake kopiene av tegningene sine, og at han trenger mer penger til å bygge prototypen. Da Ilaria avfeier denne drakeren, blir han svært fornærmet. Coral tar hatten sin og setter den på Ilarias hode, som et forsøk på provokasjon. Ilaria svarer med å trekke en kniv mot ham. Ikke lenge etter kommer Alis Karvel til, tar tak i Coral, slår ham i svime med et hardt slag i magen, og trekker ham ned i Åstedets kjeller. Siden er Coral ikke sett, og antas drept. Kollegiet legger beslag på Corals resterende verdier og tegningene av oppfinnelsen.