Ceelhuyden

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 5. mar. 2009 kl. 14:56 av Arnfinn (diskusjon | bidrag) (Bedre bilde av våpenskjoldet)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Hus Ceelhuyden

Uttales Kelhøyden.

Hus_Ceelhuydens_Insignia

Insignia:

Horisontal delt per fess, or og azure under en realisert blå genuarose med mottoet "Niet Storm te Sterk" eller "Ingen storm for sterk."

Merknader:

Eldre Historie:

Luc Ceelhuyden var den første Kongen av Ciran, og siden har familien holdt sin posisjon i Quabal Cirhaana.

Husets opphav er forlengst glemt, men det er kjent at familien Ceelhuyden var en av Cirans originale Amtmenn og har vært en maktfaktor innen landets grenser før Ciran var definert som land. Det første man hører om familien i historiske dokument beskriver Manfred Ceelhuyden og hans kamp mot pirater. Gitt at kunsten bak Dappreidzpoezie er forsvunnet er rapportene nesten verdiløse i dag.

Nyere Historie:

Familen har tjent godt på sin marine makt og hatt nok å gjøre militært. Foruten å utvikle en marine med alt som det innebærer har ikke Ceelhuyden hatt mange andre tiltak.

Ceelhuyden etter Stjernefallet

Hertug Michael Moorfeld Ceelhuyden leder familien i dag, og overtok huset som diktert av Quabal Cirhaana. Ingen utfordret hans arverett. Det er en stor familie hvis medlemmer jeg lar vær å definere, vi er mer tjent på at dette står åpent. Ceelhuyden er en uttalt motstander av Debankirken, og har i flere generasjoner vært en svoren støttespiller av Monarkiet. Også etter at de mistet kongemakten.

Se også: