Forskjell mellom versjoner av «Ceelhuyden»

Fra VeiskilleWiki
Hopp til: navigasjon, søk
(Bedre bilde av våpenskjoldet)
 
(9 mellomliggende revisjoner av 3 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
{{under arbeid|mere vil fylles ut etterhvert.}}
+
==Hus Ceelhuyden==
 +
Uttales Kelhøyden.
 +
[[bilde:Hus_Ceelhuydens_Insignia.jpg|thumb|Hus_Ceelhuydens_Insignia]]
 +
===Insignia:===
 +
Horisontal delt per fess, or og azure under en realisert blå genuarose med mottoet "Niet Storm te Sterk" eller "Ingen storm for sterk."
  
==Hus Ceelhuyden==
+
===Merknader:===
 +
* Dette adelshuset har påtatt seg ansvaret for [[Ciran]]s marine, og har fortsatt denne virksomheten etter [[Stjernefallet]].
 +
* Familiens første ridderorden er [[Oordens Horizont]], har siden den gang opprettet Amvaater og Gentiles Ceelhuydens men ingen av de siste to har overlevd [[Stjernefallet]].
 +
* Initierte [[Lycaeum Ceelhuydens]] i 544 [[e.C]]
  
Ett av [[Kiltan]]s eldste [[Hertugdømme]]r: Etter [[Stjernefallet]] fant dette [[Hertugdømme]]t seg plutselig lokalisert på nordvestkysten av nasjonen.  Ceelhuyden har lange tradisjoner for sjøfart, og er en av årsakene til den Kiltanske dominansen til havs også etter [[Stjernefallet]].
+
===Eldre Historie:===
 +
[[Luc Ceelhuyden]] var den første Kongen av Ciran, og siden har familien holdt sin posisjon i [[Quabal Cirhaana]]. <br>
  
* Instituerte [[Lycaeum Ceelhuydens]], som satt presedens for [[Kiltans Marine]]. De fleste av Kiltans beste Kapteiner kommer fra, eller har fått opplæring her.
+
Husets opphav er forlengst glemt, men det er kjent at familien Ceelhuyden var en av [[Ciran]]s originale [[Amtmenn]] og har vært en maktfaktor innen landets grenser før Ciran var definert som land. Det første man hører om familien i historiske dokument beskriver [[Manfred Ceelhuyden]] og hans kamp mot pirater. Gitt at kunsten bak [[Dappreidzpoezie]] er forsvunnet er rapportene nesten verdiløse i dag.<br>
  
Hertugdømmets hovedsete er [[Port Ceelhuydens]].
+
===Nyere Historie:===
 +
Familen har tjent godt på sin marine makt og hatt nok å gjøre militært. Foruten å utvikle en marine med alt som det innebærer har ikke Ceelhuyden hatt mange andre tiltak.
 +
 +
===Ceelhuyden etter Stjernefallet===
 +
[[Hertug]] [[Michael Moorfeld Ceelhuyden]] leder familien i dag, og overtok huset som diktert av [[Quabal Cirhaana]]. Ingen utfordret hans arverett.
 +
Det er en stor familie hvis medlemmer jeg lar vær å definere, vi er mer tjent på at dette står åpent.
 +
Ceelhuyden er en uttalt motstander av Debankirken, og har i flere generasjoner vært en svoren støttespiller av Monarkiet. Også etter at de mistet kongemakten.
 +
 +
===Se også:===
  
Familiens insignia er en oppadstigende stråle delt likt i blått og hvitt, samt et stilisert bilde av den blå [[Genuarosen]].
+
[[Kategori:Adelshus|Ceelhuyden, Hus]]
 
+
[[Kategori:Kiltan|Ceelhyuden, Hus]]
Under dette [[Hertugdømme]]t finnes følgende adelshus:
+
[[Kategori: Hertugdømmer|Ceelhuyden, Hus]]
* [[]]
 
 
 
[[Kategori:Adel]]
 
 
[[Kategori:Adelshus]]
 
[[Kategori:Adelshus]]
[[Kategori: Kiltan]]
+
[[Kategori:Kiltan]]
[[Kategori: Hertugdømmer]]
+
[[Kategori:Hertugdømmer]]
[[Kategori: Monarkier]]
 

Nåværende revisjon fra 5. mar. 2009 kl. 14:56

Hus Ceelhuyden

Uttales Kelhøyden.

Hus_Ceelhuydens_Insignia

Insignia:

Horisontal delt per fess, or og azure under en realisert blå genuarose med mottoet "Niet Storm te Sterk" eller "Ingen storm for sterk."

Merknader:

Eldre Historie:

Luc Ceelhuyden var den første Kongen av Ciran, og siden har familien holdt sin posisjon i Quabal Cirhaana.

Husets opphav er forlengst glemt, men det er kjent at familien Ceelhuyden var en av Cirans originale Amtmenn og har vært en maktfaktor innen landets grenser før Ciran var definert som land. Det første man hører om familien i historiske dokument beskriver Manfred Ceelhuyden og hans kamp mot pirater. Gitt at kunsten bak Dappreidzpoezie er forsvunnet er rapportene nesten verdiløse i dag.

Nyere Historie:

Familen har tjent godt på sin marine makt og hatt nok å gjøre militært. Foruten å utvikle en marine med alt som det innebærer har ikke Ceelhuyden hatt mange andre tiltak.

Ceelhuyden etter Stjernefallet

Hertug Michael Moorfeld Ceelhuyden leder familien i dag, og overtok huset som diktert av Quabal Cirhaana. Ingen utfordret hans arverett. Det er en stor familie hvis medlemmer jeg lar vær å definere, vi er mer tjent på at dette står åpent. Ceelhuyden er en uttalt motstander av Debankirken, og har i flere generasjoner vært en svoren støttespiller av Monarkiet. Også etter at de mistet kongemakten.

Se også: