Camarheim (vertshuset)

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 3. jun. 2011 kl. 15:24 av 84.48.215.6 (diskusjon) (→‎Fastboende)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Ulymarkart med Camarheim merket

Camarheim er et vertshus nord i den Ulymarske marken Sargos. Camarheim (utt. Cámarheim) er oppkalt etter Camár Valdéz, den første av Valdéz-slekta som slo seg ned der. Før Stjernefallet lå gården i Althéa, uten at Valdéz-slekta har blitt spesielt preget av det. Gården har i lange tider vært et sted der Vandrere har møttes når de har ferdes gjennom området, og har fra tid til annen også blitt brukt som samlingspunkt når Vandrerfolkets høvding og lederfigurer skulle møtes.

Etter Stjernefallet ble gården raskt et samlingspunkt på nytt, og da de malderiske karavanene begynte å reise langs Karavaneveien begynte vertshusdriften for alvor.

Fastboende

Her er en kort oversikt over familien som driver stedet

Stemningstekst

Det har seg nå en gang slik at slekta etter Camár alltid har vært gjestfrie. Så gjestfrie at heimen deres har blitt et åpent hus for alle som ferdes forbi og som trenger en matbit eller husly for natta. Om dette har blitt slik fordi slekta i seg selv er hyggelige og vennlige folk, eller fordi det strengt tatt ikke er mange andre muligheter for tak over hodet i dette dalsøkket skal man kanskje ikke fundere så mye over, men et helt ordinært vertshus er det jo heller ikke.

Mange som benytter seg av familiens gjestfrihet regnes som venner av familien, enten nære eller fjerne. Disse synes stort sett at det er mer enn trivelig å ta seg en tur innom Camarheim igjen. Andre besøkende har aldri vært innom før, og kommer kanskje aldri tilbake siden.

Når det gjelder oppvartning har huset mye å stille opp med, men til forskjell fra de fleste andre vertshus forventes det at gjestene tar i et tak med potetskrelleren eller tar sin tørn med oppvasken hvis noen i familien ber om det.

Camarheim ligger i Ulymar, et stykke nord for Sargos by. Stedet ligger rett ved den store karavaneveien som går fra ArChaz i nord, så innom Sargos før den deler seg og går enten til Eolan eller ut av Ulymar. Mange som reiser langs veien velger å ta turen innom, og det er mye folk langs veiene i disse dager.

Som vertshus er stedet kjent for god mat, god drikke, god stemning, mye dans og moro, og at familien som driver stedet har intet mindre enn syv slektsledd i live. Mange tar turen innom bare for å hilse på eldstemann, eller for å høre en av de mange historiene som familien kan varte opp med. Ett er sikkert: Man har aldri to like kvelder på rad i Camarheim.

Se også