Boudevijn Vanderberg

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 10. jul. 2015 kl. 17:11 av DageN (diskusjon | bidrag)
Hopp til navigering Hopp til søk
Boudevijn Vanderberg
Navn Boudevijn Vanderberg
Født ca. 57 år før Stjernefallet
Nasjonalitet Uder-Hopfen
Yrke Opprinnelig handelsmann, for tiden "profesjonell hjelper"
Spilt på Andre Akt
Spiller Dag

Boudevijn Vanderberg er sannsynligvis en av verdens yngste åttiåringer. Sammen med sin eldre bror Adriaan var han handelsmann i Uder-Hopfen før Stjernefallet, og de to brødrene hadde bygget seg opp et ganske så solid nettverk av forbindelser og var klare til å trekke seg tilbake og overlate forretningene til sine barn, da Omveltningen skjedde og endret situasjonen:

For det første: De viktigste forretningsforbindelsene, som befant seg utenfor Uder-Hopfen, forsvant sammen med størsteparten av Vanderberg-familiens penger.

For det andre: Både Adriaan og Boudevijn, som på den tiden begge var godt oppe i årene, hadde plutselig byttet alder med sine respektive barnebarn og blitt smågutter igjen.

Etter at det største sjokket og forvirringen hadde lagt seg, hektet en nå ti år gammel Boudevijn seg på et reisefølge på vei ut av Uder-Hopfen, som en slags løpegutt og junior-håndlanger for de eldre medlemmene, og dro ut i verden for å prøve å finne en løsning på problemet. Trass i den tradisjonelle Ciranske motvilje og skepsis mot magi, var Bodevijn klar over at magi var det eneste som kanskje kunne reversere alderbyttet -- eller iallfall gjøre noe for å hjelpe barnebarna som var blitt så altfor tidlig gamle. Problemet var, som han fant ut, at magien var forsvunnet eller endret, og ingen av dem han snakket med kunne hjelpe ham. Og pengene kunne han bare se langt etter.

Over tjue år senere er Boudevijn blitt voksen igjen og fremstår som en mann rundt de tretti, og har opp gjennom årene blitt hva han kaller for en "profesjonell hjelper" som ufører forskjellige oppdrag for folk, finner savnede gjenstander og personer, følger reisende for å vise riktig vei, knytter forbindelser og tar andre strøjobber. Han har hardnakket fortsatt letingen etter magi, men hittil har han ikke hatt hell med seg; alltid har han vært på feil sted til feil tid. Men han har ingen planer om å gi opp, og selv om det nå er for sent for de stakkars barnebarna er Bodevijn bestemt på at han skylder deres minne å finne magien igjen...