Bisque

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 23. mar. 2009 kl. 04:22 av Arnfinn (diskusjon | bidrag) (→‎Merknader)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Hus Bisque (uttales Bisk) er et Kiltansk baroni i Hertugdømmet Boudewijn

Insignia

Horisontal delt per pale; argente, tenne, argente under et stilisert druemotiv i silhouette sable med mottoet "Van de grond omhoog" eller "Fra grunnen opp." Deres valg av motto identifiserer dem som bønder noe de fleste adelige Kiltanere prøver å unngå da det blir sett på som "bondsk" og litt simpelt. Hus Bisque har vendt dette motsatte veien og hevder sin identitet som stobønder uten noen skjemsel.

Merknader

Familien er ellers hardt arbeidende storbønder.

For de spesiellt interresserte:

Denne delen av dokumentet er ment for dem som trenger bakgrunnstoff til arrangement i Veiskilleverden. Det er ikke ment for de som ønsker å spille en kiltaner på laiv. Bruk det som et oppslagsverk.

Eldre Historie

Alle vet at det var Aariantje Adelheide Bisque sin fortjeneste at Barromat Bisque ble slått Nobel jamfør Quabal Cirhaana det Debans år 304 etter Ciran basert på sin families vinhøster. Han var mannen som kunne brygge vinen, men hennes handelsteft var det som gjorde den viden kjent. Som ved et lykketreff fant en flaske veien til Hertug Boudewijns bord og familiens opptak var kun ett spørsmål om tid. Der fantes rett og slett ingen konkurranse mot deres lett krydrede røde viner, og navnet Bisque ble viden kjent for søte, krydrede rødviner.

Nyere Historie

Marquis Diderik Bisque ble Canton innen Sjors Bisque overtok og ledet familien til Barons Tittel hvor de har forblitt siden. Dronning Eustance Ceelhuyden den II, "portvinsnesen", sikret familiens formue 560 e.C da hun ønsket familiens vinproduksjon en sikker fremtid ved å investere tungt i produksjonen.

Bisque etter Stjernefallet:

Det sies at etter Stjernefallet har familiens ferdig produkt lidd under mangel av krydder. Likefullt sier erfarne Yellah nytere at deres viner fortsatt er å foretrekke til samnytning av Dynk. Derfor har familien på eget initiativ opprettet jevnlig handel med eksklusive krydder fra Zantropia.

Bisque har også et utvalg hvite viner, som aldri har oppnådd samme erkjennelse.

I dag ledes familien av Baron Roberth Rijs Bisque og familien har moderate ambisjoner; å forbli et Baroni i Kiltan.