Arker

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 21. jul. 2015 kl. 17:20 av Thomas Nes (diskusjon | bidrag) (→‎Zakrymon)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Arkene var Ildens demoner. Hver gang Yk hentet de døde under fullmånen valgte han ut den sterkeste sjelen, denne sjelen ble en Ark. Arkene var Yks tjenere, de var store skikkelser av ild. Intet kunne stoppe deres raseri og ingen kunne måle seg med deres styrke.

De første arkene

Kanermaan

Den første av arkene var Kanermaan. Han var den første hersker av Ilden og den mektigste av arkene. Han var den første av magikerne til å dø i kamp. Han var den første som brukte magi offensivt i krig. Han døde i et stort slag i det som var Den andre krigen i verdens historie. Med sin magi skapte han seg om til en skapning med hud av metall og skjell som en drage. Hans hender var lange klør og han hadde evnen til å fly. Med denne kroppen og magien var han den mektigste krigeren på jorda. Men en alvisk pil laget av Trubadurenes mester, traff ham i øyet, det eneste stedet han ikke hadde rustning. Yk steg da ned på jorden, og gjorde Kanermaan til sin livvakt. Slik ble han den første av arkene.

Manlin

Den andre av arkene var Manlin. Mens han fremdeles var i live var Manlin en torturist og bøddel. Han ble dømt til å være bøddel, men likte "straffen" godt. Han ble etter hvert så upopulær at han ble jaget fra byen han virket i, og kona og barna hans ble drept. Som hevn kom han tilbake for å drepe så mange som mulig i byen, men ble selv drept i angrepet. Kroppen hans ble brent på bålet. Han vil derfor aldri få igjen kroppen sin, og fremstår som en kropp av ren ild. Manlin er kjent som Yks bøddel og torturist.

Zakrymon

Den tredje arken var Zakrymon. Han var den beste snikmorder som vandret på jorden. Han var i besittelse av en ring som gjorde at han fikk evnen til å snike seg usett så lenge skyggene omkranset ham. Zakrymon drepte flere i løpet av en natt enn en god kriger i løpet av et slag, og han elsket yrket sitt. Men en natt skled ringen av fingeren hans, og han ble sett og drept etter lang kamp. Yk fant ham verdig, og han ble Yks snikmorder. Kniven han bar inneholdt vann fra Guderiket og kan drepe en hvilken som helst demon. Se forøvrig Zalif Sebryk Zakrymon

Arsyk

Hovedartikkel: Arsyk

Den fjerde arken var Arsyk. Han var den dyktigste krigeren verden har sett, og den farligste av alle arkene. Hans kjennetegn var lange klør på venstre hånd.

Etter disse ble det valgt ut en ark hver fullmåne. De utgjorde etterhvert en stor hær Yk kunne benytte seg av.

Andre relevante Arker

Ciril, Vandrerfolkets høvding, ble til en ark etter at han ofret livet inne i Løgnens Rike for å sikre at Sannhetens gudinne skulle gjenoppstå. (NB. Dette er det svært få personer i Veiskillesettingen som vet.)