Aresk og Maeska

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 19. sep. 2009 kl. 13:08 av Kristian (diskusjon | bidrag) (Hemmeligdel)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Aresk og Maeska er et noe eksentrisk søskenpar av ukjent opphav. Begge er utdannet i Kroam, den ene som smed og den andre som historiker. De har blitt observert i Kroam, Trichaz og Ulymar, der de begge har høstet lovord for evnene og kunnskapen sin.

Bakgrunn

Important.pngHemmelig: Informasjonen i følgende avsnitt er svært lite kjent. Denne informasjonen er ikke kjent inlaiv. Det er heller ikke alt som står beskrevet her som faktisk har skjedd ennå, så det er ikke skrevet i stein. (Om merking av sider)

Aresk og Maeska er ikke mennesker. De er klekket fra drageegg lagt i Haljienes vann, oppdratt av fiskealven Amnesia, og er en helt ny type overnaturlig vesen. De ser ut som mennesker, men er tvekjønna, vokser opp raskere enn vanlige folk og har ulike overnaturlige krefter.

Søskenparet ville vært drager dersom de hadde blitt klekket før stjernefallet. Kombinasjonen av dragenes ildbaserte livskraft og det hellige vannet de ble klekket i har gitt dem spesielle evner som er påvirket av begge disse i utgangspunktet motstridende kreftene. Drager var eiesyke og maniske samlere, og spesielt opptatt av rikdom og vakre ting. I kombinasjon med vannets legende og herdende kraft, samt søskenparets oppdragelse, har dette resultert i et sterkt fokus på smedkunst og metallhåndtverk for den ene, og kunnskapstørst og hemmeligheter for den andre.

I likhet med drager trengs det bare en av dem for at de skal kunne formere seg. I løpet av svangerskapet går forelderen i dvale, og sjelen søker ut i åndeverden for å finne en annen dragesjel til avkommet.