ArChaz

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 4. jul. 2010 kl. 22:43 av Kristian (diskusjon | bidrag) (→‎Generell informasjon: Andhra Chaz)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
ArChaz
ArChaz mark av Ulymar
Kart over ArChaz
ArChaz plassering i Ulymar
Hovedstad ArChaz by
Styreform
 -  Markherre Ciprian Dias
 -  Lensmann Alvar Valedo
Innbyggere
 -  År 16 e.S-estimat 25 000 

Generell informasjon

ArChaz er den handels- og pengemessig rikeste marken i Ulymar. Mye trafikk går herfra gjennom Andhra Kesh til TriChaz, og kvegeiere og Gauchoer fra hele landet driver hver høst store flokker med dyr hit til slakting.

ArChaz by er den delen av Ulymar som har flest utlendinger. Både malderere, altheere, kesharer og trichazere bor i byen, kesharene har sågar "sin egen" bydel som de kaller Andhra Chaz. I løpet av krigen var det en enorm økonomisk aktivitet i området. Mange kulturer på samme sted, der mange av dem venter på å komme seg videre, fører ofte til bråk. Lensmann Alvar Valedo er berømt og beryktet langt utenfor markgrensene for sin til tider brutale effektivitet i håndhevelse av loven, både ovenfor ulymarer og utlendinger.

ArChaz er også den av markene som har det best utbygde Komnik-nettverket, noe som gjør at meldinger leveres langt raskere der enn andre steder - når nettverket fungerer.

Aktuelle nyheter

Etter at den malderiske hæren ble redusert i omfang har det vært mye aktivitet i og rundt ArChaz. Det er stadig soldater fra Trichaz på vei hjem, og det har også blitt færre soldater stasjonert i Ulymar. Men de malderiske kjøpmennene er der fremdeles, og mange av dem har bitt seg godt fast og har nå ganske store eiendommer i området.

De mange utlendingene i området har ofte hatt stor respekt for malderiske karavanevakter og regulære militære, noe som har bidratt til at det sjelden oppstår alvorlig bråk. Nå som de fleste soldatene forsvinner blir det flere leiesoldater og andre væpnede personer som det er langt vanskeligere å holde styr på.

En ny ulymarsk militærgarnison er under oppføring ikke langt unna ArChaz by.

Historie

Byen og markens historie begynner med navnet. Navnet "ArChaz" er dvergisk og betyr "Ingen fjell". Før Stjernefallet var byen senter i en liten bystat, og lå i skyggen av et stort fjell. Den gang het bystaten "ArtChaz", som betyr "Ett fjell". Staten ble ledet av et råd med folkevalgte, og hadde en leder som også fungerte som ansikt utad.

ArtChaz var en av statene som ble helt dekket av Tåka da den spredte seg over verden, en 6-7 år før Stjernefallsnatten. Da Tåka lettet var det store fjellet borte, og landet rundt ganske annerledes enn det det hadde vært. Hele rådshuset med rådet var borte, sammen med mange andre. Innbyggerne møttes på rådsplassen og valgte et midlertidig råd som skulle styre inntil situasjonen var under kontroll. Rådet døpte byen om til ArChaz, og styrte som best de kunne.

I tiden etter Stjernefallet dukket det opp flere røverbander i området, og det ble utrygt å ferdes noe særlig langt utenfor byen. Rådet og byen var ikke i stand til å gjøre noe med det, de hadde mer enn nok med å overleve. Så da Vandrerfolket dukket opp og ryddet landet for røverpakk fem år etter Tåkeflommen var det et nokså lett valg å akseptere innlemmelsen i Ulymar.

Se også