Andre Akt
Andre Akt | |
---|---|
Tittel | Andre Akt |
Dato | 15. til 19. juli 2015 |
Sted | Krakos i Nittedal |
Inlaiv sted | Starvald |
Arrangører | Espen, Bikke, Kristian, Asbjørn, Solveig, Margo, Jon |
Midtsommer i Starvald
Midtsommerritet er det viktigste årlige ritualet i Starvald. Overalt i landet feirer folket sitt bånd til jorda. De viktigste ritene skjer ved horgene - spesielle steder som er knyttet direkte til Star, landets overhode.
I fjor gikk et av ritene galt. De Kloke (som forstår seg på denslags) mener dette skyldes at noen hadde korrumpert båndet mellom Star og landet så de ikke har den riktige forbindelsen lenger. Avlinger har feilet, kalver har vært dødfødte og det ryktes om pestsyke. De Kloke er splittet for første gang på så lenge noen kan huske, og tåke ser ut til å bli mer vanlig i landet.
Ved Egmark Horg i Lyvin - landets geografiske midtpunkt - forsøker man i år å gjenetablere balansen mellom Star og land. Årets Midtsommerrite blir mer enn bare en fest, det kan avgjøre hele landets framtid.
Familien Malev har i samråd med stedets kloke sørget for at det er en større mengde folk enn vanlig samlet til årets rite. I tillegg til gode valdere som er der både for å gjøre sin plikt til landet og for å ha en god fest, kan det godt tenkes man får se både utlendinger og landløse, selv om disse slett ikke er til å stole på. Starvald er nemlig ille ute. Gode råd er dyre, og for å redde båndet mellom folket og landet - og kanskje landet selv - har Malevfamilien vært nødt til å sette skepsis, fordommer og fiendskap til side.
Det finnes heldigvis krefter i verden som ønsker å bekjempe Mørket, og Malev har invitert flere av dem. Dessverre er det også fiendskap disse kreftene imellom, og ikke alle er like vel ansett blant folk flest. Derfor har familien sett seg nødt til å gjøre dette i ytterste hemmelighet, slik at svært få - om noen - av deltagerne på årets rite vet hvem andre som kommer til å være der.
Hva slags laiv blir det?
Denne sommeren er det 20 år siden eventyret om Veiskille startet. I den forbindelse ønsker vi å presentere en laiv som ser bakover uten å mimre og framover uten å glemme. Akkurat som i starten får magi og metafysikk stort fokus, sammen med intriger og maktkamp.
Andre Akt dreier seg om store metafysiske konflikter og hvordan de påvirker folk flest i Veiskilleverden, men det handler enda mer om det motsatte: Hvordan mennesker kan påvirke de store konfliktene. I tillegg til at Starvalds framtid står på spill, kan det som skjer ved Egmark Horg få konsekvenser for selve det magiske fundamentet til verden. Gjennom sine menneskelige brikker kommer de store kreftene i verden til å knives om kontrollen over en sirkel som nå bare er ett steg fra fullførelse.
Vi åpner for at barn kan være med på laiven i følge med verge. Dette er dog ikke en barnelaiv, det vil si at spill og setting ikke blir spesielt tilrettelagt for barn, men de vil bli behandlet på lik linje med de voksne spillerne.
Roller
Andre Akt er ikke en laiv der det vil være mulig å bare rote i bålet og se på andre plotte. Vi ønsker oss engasjerte spillere, og roller som har en god grunn til å være på laivstedet. Det vil si lokale valdere som er der på grunn av Midtsommerritet - vel vitende om at det står mye på spill dette året - og ellers i all hovedsak folk som er invitert av Malevfamilien.
På laiven ønsker vi å se Valdere med hjerte og føtter godt plantet i jord og tradisjoner, kloke, utenlandske vitenskapsmenn, religiøse grupper, folk med radikale meninger, kroamittiske gamblere og heltemodige menn i tights. Vi vil se magi og ritualer, kjipinger og helter, iskalde rasjonalister, konservative krefter og radikale motstandere, og kanskje en og annen ravende mørketilbeder.
Metafysisk sett er Starvald verdens største menneskeskapte magiske sted, og vil dermed være svært interessant for følgere og tilbedere av flere store entiteter. Mørket er allerede i ferd med å feste grepet om landet, og både Sebk og Sok vil nok ha sine brikker på stedet.
Det er selvsagt mulig å komme med egne rolleønsker, og dersom vi ser at det passer med laiven vi ønsker å lage er vi som regel imøtekommende. Vi kommer kun til å tillate et begrenset antall roller som er spilt før.
I god Veiskilletradisjon må du bidra til å skape din egen rolle, men vi stiller med grunnlaget og plasserer rollen i en kontekst. Du har mye å si på rollens uttrykk og detaljer om bakgrunn, men hva rollen gjør her og hvilken funksjon den er tiltenkt på laiven er noe vi avklarer sammen.
Spillestil
Andre Akt blir en plott-tung laiv der mye står på spill - vi håper og tror likevel at dere også spiller godt rollespill og husker på at
- Hemmeligheter bare er kule om noen vet om dem
- Det kan være like mye godt spill i å tape en konkurranse som i å vinne den
- Din fiendes fiende kan være din beste venn
- Laiv er som regel artigere om man prater med og omgås fiendene sine i stedet for å ignorere dem eller strupekutte dem i køen til dass.
Med dette mener vi: Har du svin på skogen - forsøk å bli oppdaget, er du uenig med noen - tør å gå inn i en krangel, snubler du over en hemmeliget - del den med noen.
Et annet viktig poeng: Dette er en laiv der roller kan komme til å dø. Vi ønsker et høyt konfliktnivå, og et naturlig resultat av dette er en viss fare for dødsfall. Dersom rollen din dør lager vi ny rolle og relasjoner sammen med deg.
Spillet i spillet
Store deler av laiven vil dreie seg om det Starvaldske Midtsommerritet - en tre dager lang feiring av det magiske båndet til jorda. Under overflaten handler laiven om en drakamp mellom tilhengere av Mørket, Løgnen og Hjulet, og om hvilken kraft som skal ha mest innflytelse og makt over både Starvald og magiens fremtid i verden.
Før laiven starter mangler det ett tegn i den magiske sirkelen - når midtsommerritet er fullført vil sirkelen være komplett og magien vil være tilgjengelig i verden igjen. Hvem som får lov til å velge hva det siste tegnet skal være avgjøres av hvem som klarer å påvirke midtsommerritet best til sin fordel. Ritet vil kunne påvirkes med gjenstander og personer som deltar aktivt i ritet.
Vi ønsker at mye av spillet skal være fokusert på det som skjer utenom, og i forkant av, de ulike ritualdelene, og ser fram til at dere aktivt er med på å påvirke hvilke personer som velges, hvilke gjenstander som velges, osv.
Hva skal vi bruke lørdagen til egentlig?
Midtsommerritet og sirkelen vil begge være fullendte fredag kveld. Her kunne vi valgt å avlsutte laiven også. Men vi er interesserte i å se rollene deres interagere med hverandre også etter at den ene, andre eller tredje siden har “vunnet laiven”, derfor kommer spillet til å fortsette bortimot et døgn til.
Lørdagen vil vi at rollene deres bruker til å feire midtsommer, reflektere over sirkelen og tingenes tilstand og planlegge veien framover. Noen roller vil være seiersrike, andre ikke. Noen roller må revurdere sine allianser, eller velge å stå i dem med alle konsekvensene det fører med seg. Noen vil ha en plan B for hvordan å oppnå sine mål - og forhåpentligvis blidgjøre sjefen likevel - mens andre kan måtte ty til desperate handlinger for å redde sitt eget skinn.
Vi gleder oss til å se hvilken retning dere velger både for rollene deres og for verden.
Praktisk
Dato
15. - 19. juli 2015
Oppmøte kl 12, tentativ spilstart 17.
Sted
Krakos, Nittedal
Påmelding
Vi har valgt å bruke PayPal som betalingsløsning. Etter at du har fyllt ut påmeldingsskjema blir du sendt til en betalingsside, der velger du mellom ordinær pris, redusert pris eller dagsbillett. Betaling kan skje enten med PayPal-konto, eller med betalingskort.
Barn
Dette er ikke en barnelaiv, men vi ønsker mindreårige spillere velkomne i følge med en verge. Barna vil bli inkludert i spillet på lik linje med voksne spillere, og få en fullstendig rolle med relasjoner.
- Spill og setting blir ikke tilrettelagt for barn. Det blir bråk om natta, det kommer til å være kjipe roller på laiven, og det kan bli skummelt. Vurder om barnet ditt vil ha det fint på disse premissene.
- Vi forventer at barna skal være med å leke på voksnes premisser. Den som barnet reiser på laiven sammen med må forberede barnet på hva det vil si å være på laiv, barnets rolle på laiven, setting og relasjoner.
- Barnet må være inneforstått med at laiv, og det som skjer på laiv, er fiksjon.
- Det er ikke akseptabelt å overlate barna til seg selv på laiven, det vil si at det alltid skal være en forelder (eller verge) som har ansvaret for barnet. Barn skal heller ikke ha ansvar for andre barn på laiven.
Hund
Det er mulig å ta med seg hund på laiven, men arrangørene forbeholder seg retten til å sette noen enkle kjøreregler:
- Hunden skal være trygg på andre dyr, fremmede mennesker (både voksne og barn) og høye lyder og smell.
- Hunden skal være i bånd på spillområdet. Dette er både av hensyn til hunden og andre spillere.
- Den som har ansvar for hunden skal plukke opp etter den. Ingen liker å tråkke i bæsj.
- En arrangør skal ha godkjent at du tar med deg din hund. Det er ikke ok å møte opp på laivstedet med hund uten å ha avklart dette på forhånd.
Deltakeravgift
Vi opererer med differensiert pris på laiven fram til 1. mai. I denne perioden er prisen 470,- for skoleelever, arbeidsledige og andre med dårlig råd, og 670,- for andre. Etter 1. juni går prisen opp til 750,- for alle, og fra 1. juli er prisen 850,-.
Pris for dagsbilletter vil være 250,- per døgn.
Spørsmål og svar
Med alle de informasjons- og kommunikasjonskanalene som finnes i dag, er det viktig å være tydelige på hvilke vi ønsker å bruke.
- Generell informasjon som er viktig for alle spillere vil bli lagt ut her.
- Grupperinger står fritt til å bruke de elektroniske kommunikasjonskanaler som passer dem. Arrangørene kan delta i denne kommunikasjonen på mail, forumdiskusjoner, facebook og G+. Andre kanaler anbefales ikke.
- Spørsmål som er relevante for alle spillere vil bli besvart her dersom svaret er enkelt. Dersom det krever diskusjon tar vi det på forum og poster eventuelt en oppsummering her.
Mat og drikke
Det vil ikke bli servert mat på laiven. Spillerne forventes å stå for egen mat og drikke.
Lesestoff
Mens du venter på rolle, kan du jo bla rundt på wikien og la deg inspirere. Noen av disse artiklene kan for eksempel være interessante: