Andre Akt

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Andre Akt
Tittel Andre Akt
Dato 15. til 19. juli 2015
Sted Krakos i Nittedal
Inlaiv sted Starvald
Arrangører Espen, Bikke, Kristian, Asbjørn, Solveig, Jon

Midtsommer i Starvald

Midtsommer-rit er det viktigste årlige ritualet i Starvald. Overalt i landet feirer folket sitt bånd til jorda. De viktigste ritene skjer ved horgene - spesielle steder som er knyttet direkte til Star, landets overhode.

I fjor gikk et av ritene galt, og De Kloke (som forstår seg på denslags) mener dette har gjort at Star og landet ikke har den riktige forbindelsen lenger. Avlinger har feilet, kalver har vært dødfødte og det ryktes om pestsyke. De Kloke er splittet for første gang på så lenge noen kan huske, og tåke ser ut til å bli mer vanlig i landet.

Ved Malev Horg i Lyvin - landets geografiske midtpunkt - forsøker man i år å gjenetablere balansen mellom Star og land. Årets Midtsommer-rit blir mer enn bare en fest, det kan avgjøre hele landets framtid.

Familien Malev har i samråd med stedets kloke sørget for at det er en større mengde folk enn vanlig samlet til årets rite. I tillegg til gode valdere som er der både for å gjøre sin plikt til landet og for å ha en god fest, kan det godt tenkes man får se utenlandske vitenskapsmenn, religiøse grupper, kroamittiske gamblere og heltemodige menn i tights (selv om disse som regel tilhører nabolandet Uder-Hopfen og slett ikke er til å stole på). Starvald er nemlig ille ute. Gode råd er dyre, og for å redde båndet mellom folket og landet - og kanskje landet selv - har Malevfamilien vært nødt til å sette skepsis, fordommer og fiendskap til side.

Dette gjelder ikke bare nabolandet. Det finnes heldigvis krefter i verden som ønsker å bekjempe Mørket, og Malev har invitert flere av dem. Dessverre er det også fiendskap disse kreftene imellom, og ikke alle er like vel ansett blant folk flest. Derfor har familien sett seg nødt til å gjøre dette i ytterste hemmelighet, slik at svært få - om noen - av deltagerne på årets rite vet hvem andre som kommer til å være der.

Hva slags laiv blir det?

Denne sommeren er det 20 år siden eventyret om Veiskille startet. I den forbindelse ønsker vi å presentere en laiv som ser bakover uten å mimre og framover uten å glemme. Akkurat som i starten får magi og metafysikk stort fokus, sammen med intriger og maktkamp.

Andre Akt dreier seg om store metafysiske konflikter og hvordan de påvirker folk flest i Veiskilleverden, men det handler enda mer om det motsatte: Hvordan mennesker kan påvirke de store konfliktene. I tillegg til at Starvalds framtid står på spill, kan det som skjer ved Malev Horg få konsekvenser for selve det magiske fundamentet til verden. Gjennom sine menneskelige brikker kommer de store kreftene i verden til å knives om kontrollen over en sirkel som nå bare er ett steg fra fullførelse.

Roller

Andre Akt er ikke en laiv der det vil være mulig å bare rote i bålet og se på andre plotte. Vi ønsker oss engasjerte spillere, og roller som har en god grunn til å være på laivstedet. På laiven ønsker vi å se Valdere med hjerte og føtter godt plantet i jord og tradisjoner, Kloke, utenlandske vitenskapsmenn, religiøse grupper, folk med radikale meninger, kroamittiske gamblere og heltemodige menn i tights. Vi vil se magi og ritualer, kjipinger og helter, iskalde rasjonalister, konservative krefter og radikale motstandere, og kanskje en og annen ravende mørketilbeder.

Det er selvsagt mulig å komme med egne rolleønsker, og dersom vi ser at det passer med laiven vi ønsker å lage er vi som regel imøtekommende. Vi kommer kun til å tillate et begrenset antall roller som er spilt før.


I god Veiskilletradisjon må du bidra til å skape din egen rolle, men vi stiller med grunnlaget og plasserer rollen i en kontekst. Du har mye å si på rollens uttrykk og detaljer om bakgrunn, men hva rollen gjør her og hvilken funksjon den er tiltenkt på laiven er noe vi avklarer sammen.

Praktisk

Dato

15. - 19. juli 2015

Sted

Krakos, Nittedal

Påmelding

Vi har valgt å bruke PayPal som betalingsløsning. Etter at du har fyllt ut påmeldingsskjema blir du sendt til en betalingsside, der velger du mellom ordinær pris, redusert pris eller dagsbillett. Betaling kan skje enten med PayPal-konto, eller med betalingskort.

Påmeldingsskjema kommer her så snart vi har nødvendig informasjon klart.

Deltakeravgift

Vi opererer med differensiert pris på laiven fram til 1. mai. I denne perioden er prisen 470,- for skoleelever, arbeidsledige og andre med dårlig råd, og 670,- for andre. Etter 1. mai går prisen opp til 750,- for alle, og fra 1. juni er prisen 850,-.

Pris for dagsbilletter vil være 250,- per døgn.

Spørsmål og svar

Med alle de informasjons- og kommunikasjonskanalene som finnes i dag, er det viktig å være tydelige på hvilke vi ønsker å bruke.

  • Generell informasjon som er viktig for alle spillere vil bli lagt ut her.
  • Grupperinger står fritt til å bruke de elektroniske kommunikasjonskanaler som passer dem. Arrangørene kan delta i denne kommunikasjonen på mail, forumdiskusjoner, facebook og G+. Andre kanaler anbefales ikke.
  • Spørsmål som er relevante for alle spillere vil bli besvart her dersom svaret er enkelt. Dersom det krever diskusjon tar vi det på forum og poster eventuelt en oppsummering her.

Mat og drikke

Det vil ikke bli servert mat på laiven. Spillerne forventes å stå for egen mat og drikke.

Lesestoff

Mens du venter på at vi åpner for påmelding, kan du jo bla rundt på wikien og la deg inspirere. Noen av disse artiklene kan for eksempel være interessante: