Andhra Kesh Tidene

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 28. jan. 2007 kl. 13:39 av Gustav (diskusjon | bidrag) (→‎Nyheter: ny nyhet, og litt fix her og der..)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er et nyhetsbrev fra Andhra Kesh. Det klistres opp på flere oppslagstavler rundt om i Andhra og flere steder i landet. Nyhetene sendes også via Komnik-systemet og spres dermed raskt og effektivt. Nyhetene skrives av enkelte ved Biblioteket i Andhra Kesh.

Nyheter

Yellah et økende problem

Vannets måned, År 15 e.s.

I den siste tiden har bruken av det kiltanske narkotiske stoffet, Yellah, økt dramatisk blant unge i hovedstaden Andhra. Flere og flere faller utenom det konvensjonelle samfunnet, og ikke minst uten for stupet. I løpet av de to siste månedene har minst tre, i vill Yellah-rus, hoppet eller falt utfor kanten på fjellet, med døden til følge. Det ryktes at det i visse kretser svirrer teorier om at yellah er nøkkelen til alle kehsarers drøm om å fly. "Vi kan vel ta de tre siste dødsfallene som et klart bevis på at denne teorien ikke stemmer" sa Pendoandrake Potengo Dumahgato under et intervju.

Andrake savnet

Dyrets måned, År 15 e.s.

Det har nå gått over tre måneder siden den berømte kirurgen Pendoandrake Kutta Hiragato sporløst forsvant. I følge de som stod ham svært nær hadde han et problem med stort inntak av Yellah og hadde den siste tiden før forsvinningen solgt det meste av sine eiendeler for å fa råd til mer av det narkotiske stoffet. Noen mener han kan være en av de som har hoppet utfor stupet..

Mord og forsvinninger i Haramato

Fiskens måned, År 15 e.s.

De siste månedene har en rekke mennesker forsvunnet eller blitt funnet myrdet i Haramato. De kroppene som er funnet har sannsynligvis blitt drept av de samme gjerningsmennene, da drapene er helt likt utført. Kroppene som er funnet er alle splittet opp i brystregionen og hjertet er blitt fjernet. Etterforskere av drapene forteller at dette er gjort av én eller flere eksperter, da kuttene er utført nøyaktig etter de beskrivelser som er gitt i noen av bøkene om kirurgi som finnes i biblioteket. Et rykte som stadig går igjen at drapene kan ha vært begått av en fra det gamle landet Adaan, nyhetsredaksjonen trekker sine egne slutninger og mener det kan være den forsvunne kirurgen fra Andhra.

"Andhra Keshisk" - Det nye språket?

Solens måned, År 16 e.s.

I dag har endelig Semi-Andrake Shatabdi Sikanato levert inn sin avhandling, "Andhra Keshisk" ('Det forandrede keshiske språk'), om hvordan det keshiske språket har endret seg siden Stjernefallet.

"Frem til Stjernefallet var vi isolert fra både kulturell og språklig påvirkning. Dette fungerte fint så lenge kulturen holdt seg nesten uten forandringer, men straks den store vide verdenen åpnet seg for Andhra Kesh var det som om et vakum hadde blitt skapt. Plutselig fikk kesharene mer å forholde seg til, kulturen fikk en drastisk endring og nye ord trengtes for å beskrive nye ting, situasjoner og følelser. Siden denne forandringen kom brått på, fantes det ingen mulighet for å lage nye ord og uttrykk i det originale språket derfor ble det importert en mengde ord fra fremmede land som Malderia, Ulymar og Zantropia... " Sa den unge studenten, i et intervju med AKT. Vi får håpe at hans avhandling tilfredstiller de strenge krav som stilles, slik at han kan få sin etterlengtede tittel som Andrake.