Alkymi

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 17. okt. 2009 kl. 12:24 av VeiskilleBot (diskusjon | bidrag) (robot: automatisk teksterstatning: (-Althea +Althéa))
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Før Stjernefallet var alkymi en av mange magiske disipliner som ble behersket av magikere over hele verden. De aller fleste magikere kjente elementær alkymi, mens enkelte spesialiserte seg og arbeidet primært med alkymi. Enkelte deler av den alkymistiske kunnskapen har vist seg virksomt etter Stjernefallet, mens andre deler ikke lengre virker som før. Ulike land har forskjellige tradisjoner.

Alkymi i Malderia

Malderere med alkymistisk kunnskap som overlevde magikerpesten var stort sett lærlinger. Derfor gikk mye av kunnskapen tapt, ettersom alkymister ofte var hemmelighetsfulle og skrev ting ned i koder eller med usynlig blekk. Mange arbeider i dag for Hæren med å utvikle nye våpen. Det er også stadig flere som slår seg opp som apotekere.

Alkymi i Althéa

Althéas blå presteorden forvalter i dag den mest organiserte og omfattende alkymistiske kunnskapen i verden. Også før Stjernefallet var de blå prestenes alkymistiske kunnskaper anerkjent. Det er særlig blant disse at alkymi også har vært brukt for å forandre og forbedre alkymisten selv, i sammenheng med søken mot balanse. Alkymi ligger også til grunn for de Blå prestenes medisiner og spådomskunst.