Akademiet i Kroam

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 22. okt. 2012 kl. 21:49 av 84.49.111.167 (diskusjon) (Litt mer om organiseringen)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Snever.pngSnever: Denne artikkelen er snevrere enn det tittelen skulle tilsi. Den dekker kun ett eller få av de emner man kunne forvente skulle bli behandlet under dette oppslagsordet. (Om merking av sider)

Akademiet i Kroam er en liten utdanningsinstitusjon som er åpen for den Kroamittiske befolkningen og spesiellt inviterte fra andre steder i verden. Her foregår forskning på magi i stor stil. Her ligger også Heksedronningens bibliotek.

Kroam har flere velferdsordninger når det kommer til skolering. For eksempel kan man betale for et studie gjennom forskjellige typer plikttjeneste. Noen studenter drar tilbake til hjembygdene sine og underviser i grunnskolen. Slik har alle i Kroam fått minimum lese- og skriveopplæring. De fleste har også fått undervisning i litt historie og naturfag. Da innvandringen fra Trichaz sto på måtte disse få opplæring i Jordbruk. En rekke bønder betalte på dette viset for barnas skolegang.

Hvilket sosiale lag studentene kommer fra blir dempet under studietiden. Inne på slottet er de alle forpliktet til å kle seg i akademiets kapper. De spiser den samme maten, leser de samme bøkene og så videre.

De ansatte ved akademiet fyller flere roller. De er lærerinner, forskere og administratorer, og når de viser seg verdige, Monarkas rådgivere. Akademiet er for lite til å ha noen formell deling i fakulteter eller lignende. Proffesoraene har sine spesialområder, noen ganger overlapper de. De flytende overgangene mellom hvem som samarbeider og hvem som konkurrerer gjør arenaen vanskelig å få oversikt og kontroll på, og kun de beste klarer å manipulere den.

På Akademiet er den øverste tittelen Rektora (som for tiden er Professora Aloria Irmgard), etterfulgt av Profesora, Magistra og lavest Studine. De få menn som studerer her, har også tittelen Studine. Det finnes for tiden ingen mannlig Proffesora. Det er også svært få manlige Magistraer, og de blir færre.

Se også