Adella Berkenbile

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 30. jul. 2012 kl. 21:06 av Hilde B (diskusjon | bidrag) (Ny side: {{Infoboks person |bilde= |bildetekst= |bildestørrelse= |navn=Adella Berkenbile |født=Året etter Stjernefallet |nasjonalitet=Kroamitt |laiver=Siste Loddet på Vekta og ...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Adella Berkenbile
Navn Adella Berkenbile
Født Året etter Stjernefallet
Nasjonalitet Kroamitt
Spilt på Siste Loddet på Vekta og Vertshuset Grøden
Spiller Hilde B

Presentasjon

Adella vokste opp på landsbygda med sin manipulerende og ondskapsfulle mor. Gjentatte forsøk på å være normal og bli venner med andre i bygda og landsbyen stranda på folks mistenksomhet og frykt for den skumle familien i skogen. Til slutt fik Adella nok, og dro til byen for å studere.

Hun er dessverre ingen flink studine, og har lagt langt mer energi i å være sosial enn å lære. En fordel med å ha ei heks som mor er at man har litt ekstra beskyttelse, og følgelig var Adella mindre redd for å være ute om natta enn medstudinene hennes. Heldigvis støtte hun på en gjeng som turte å utfordre dette litt, og ikke lot seg begrense av portforbud og 'ikke gå ut om natta'-taler. Ei stund var det spennende å utfordre mørket, men så kom kvelden da hun skjønte at det jo slett ikke var det de gjorde...

Småfulle og høye på adrenalin ble Adella og et par andre nye satt i en situasjon der de måtte møte sin egen frykt; gå alene gjennom den mørkeste bakgata og komme levende ut på den andre sida. Den seremonielle rammen og følelsen rundt det gjorde at Adella ante uråd, og da skyggene samlet seg rundt den første mannlige studinen og etterlot ham livløs og kald, skjønt hun at hun var i alvorlige problemer. Hun og en annen studine ble tvunget til å gjennomføre. Da den andre jenta møtte skyggene, falt hun sammen og ba på sine knær om å få leve, og det fikk hun. Adella gjorde det samme, men hadde allerede da bestemt seg for at dette måtte hun komme seg ut av så fort som overhodet mulig.

Hun gjorde så mange undersøkelser rundt mørket og kulter som hun turte, snakket med spesialister og eksperter ved akademiet, og lot som om alt var i orden overfor gjengen hun hadde rota seg opp i. Hun prøvde i det lengste å unngå det, men til slutt var det ikke annet å gjøre enn å vende hjem til mor og be om hjelp.

Hjelpen bestod i et møte i en sekt som tilber Sebk. Sebk ga henne sjela hennes tilbake, men Eberyok er stadig etter henne. Dro fra landet for å varsle kongen i Ulymar og andre vandrere hun møtte på og vandrer nå rundt i verden.


Familie, venner og bekjente

Mor: Lirka Berkenbile Søsteren Hexie og den underlige fyren Stalk.