Åstedet (laiv)

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Arbeid.png Under utvikling: Bidra gjerne til artikkelen, men vær forberedt på at større forandringer kan finne sted. Se historikken for detaljer. (Om merking av sider)


Åstedet (laiv)
Tittel Åstedet
Dato 18. og 19. januar 2019
Sted Speiderhuset på Vestgrensa, Oslo
Inlaiv sted Vilkafjord, Åstedet
Arrangører Asbjørn, Jørn, Elin N

Bakgrunn

Vilkafjord er Veiskilles svar på Ankh-Morpork, New York, Mogadishu, Bombay og utallige andre storbyer, fiktive som historiske. Byen er det viktigste handelsknutepunktet i verden og er et sammensurium av ulike kulturer og bakgrunnner. Forskjellene mellom to bydeler i Vilkafjord kan være like store som mellom to land andre steder i verden, men den spesielle historien til byen binder dem sammen.

Noen vil si at i Vilkafjord finnes det bare to slags folk: Fjordinger og ferskinger. Er du fjording kan du reglene, er du fersking må du lære dem. En av de viktigste reglene i Vilkafjord er at du får det du betaler for. Et sted hvor dette er særlig tydelig er vertshuset Åstedet. Hit kommer både fjordinger og ferskinger: De fleste er dagarbeidere som bruker for mye av lønna si på noen glass lunkent øl og en skalk etter endt arbeide. Lokale drankere deler plass med leiesoldater, kriminelle, spioner og handelsreisende, og en og annen ærlig gatefeier markerer lønningsdag med ren duk på bordet. Kunsten på veggene er gratis anskaffet, og skal du slåss eller krangle må du regne med å være en del av underholdningen.

Hva slags laiv blir det?

På laiven Åstedet vil spillet utelukkende bli drevet fram av møter mellom roller. Hvert individ og hver gruppering sin historie er viktige, og det er hvordan disse overlapper med og møter hverandre som kommer til å forme laivopplevelsen din. For noen kan det bli dramatisk og kanskje stå om livet, mens for andre er det bare en par kvelder på byen. Begge deler er greit.

Arrangørenes fokus er på kultur, personlige relasjoner og hverdagslige sysler, og vi ønsker oss både vennskapelig og konfliktsøkende spill. Vi ser for oss en laiv som føles som et par kvelder på et nokså røft utested. Roller er der for å drikke, for å gjøre forretninger og for rekreasjon - det være seg i form av kortspill, prat eller slåsskamp. Vi vil ha rølpestemning, action og kos.

Tenk Coen-brødrene møter Victoriana-London i fantasy-innpakning. :)


Roller

  • Ansatte (Gjeldsslaver, fast ansatte, løsarbeidere, utkastere, bartendere)
  • Stamgjester (Håndverkere, drankere, kranglefanter, historiefortellere, vektere)
  • Entrepenører (Låsesmeder, svindlere, tyver, gamblere, helere, prostituerte, barberkirurger)
  • Leiesverd (Lokal “lov og orden”, frilansere, ferierende, dusørjegere, torpedoer)
  • Spioner (Stifinnere, Siste Linje-agenter, Prego, konspirasjonspraktikere med mer - enklest for de som kjenner verdenen eller vil sette seg inn i en del ting)
  • Religiøse (Diakoner, presteskap, legfolk, Vindtilbedere, filosofer)
  • Annet (skuespillere, burkjempere, avdankede akademikere, handelsfolk, rottefangere, politikere)

Mange roller vil antakelig falle inn i mer enn en av de grovkornede kategoriene over.

Vi vil i utgangspunket ikke ha så mange gamle roller, men hør evt om det er noe du tenker passer veldig bra.

Spillestil

Praktisk

Dato

18. og 19. januar 2019

Spill begynner klokken seks fredag 18. og holder på til litt over midnatt. Så er det et avbrekk. Lørdag starter spill igjen på ettermiddagen (tid kommer), med et tidshopp i mellom.

Sted

Vestgrensa 15 (Speiderhuset på Vestgrensa)

Påmelding

Påmeldingsskjema - Frist 15. desember 2018.

Deltakeravgift

Pris for dagsbilletter vil være 250,- per døgn. For begge kvelder koster det 400,- kroner. Vi kommer også til å åpne for billigere pris til de med dårlig råd, subsidiert av de som vil betale litt mer. Detaljer kommer.

Spørsmål og svar

Med alle de informasjons- og kommunikasjonskanalene som finnes i dag, er det viktig å være tydelige på hvilke vi ønsker å bruke.

  • Generell informasjon som er viktig for alle spillere vil bli lagt ut her.
  • Grupperinger står fritt til å bruke de elektroniske kommunikasjonskanaler som passer dem. Arrangørene kan delta i denne kommunikasjonen på mail, forumdiskusjoner og facebook.
  • Spørsmål som er relevante for alle spillere vil bli besvart her dersom svaret er enkelt. Dersom det krever diskusjon tar vi det på forum og poster eventuelt en oppsummering her.

Mat og drikke

Anledning til å kjøpe enkel drikke i baren. (Øl, vin og alkoholfrie alternativer).

Arrangørene stiller ikke med mat. Det kan godt tenkes at noen spillere vil selge mat. Vi oppfordrer til det og til å handle av disse.

Overnatting

det går an å overnatte på Vestgrensa om tar med sovesaker eller låner lokalt. Det er altså ingen ekstrakostnad, men vi fikser ikke sovesaker. Si fra til oss om du har behov for plass på hytta.

Lesestoff

Mens du venter på rolle, kan du jo bla rundt på wikien og la deg inspirere. Noen av disse artiklene kan for eksempel være interessante: