Forskjell mellom versjoner av «Åstedet (laiv)»

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
m (Lenker og sånt)
(Kartlenke)
Linje 5: Linje 5:
 
|alias=
 
|alias=
 
|dato= 18. og 19. januar 2019
 
|dato= 18. og 19. januar 2019
|sted= Speiderhuset på Vestgrensa, Oslo
+
|sted= [https://goo.gl/maps/FQdcEMgKJKy Speiderhuset på Vestgrensa], Oslo
 
|inlaiv dato=
 
|inlaiv dato=
 
|inlaiv sted=[[Vilkafjord]], [[Åstedet]]
 
|inlaiv sted=[[Vilkafjord]], [[Åstedet]]

Revisjonen fra 3. jan. 2019 kl. 11:33

Arbeid.png Under utvikling: Bidra gjerne til artikkelen, men vær forberedt på at større forandringer kan finne sted. Se historikken for detaljer. (Om merking av sider)


Åstedet (laiv)
Tittel Åstedet
Dato 18. og 19. januar 2019
Sted Speiderhuset på Vestgrensa, Oslo
Inlaiv sted Vilkafjord, Åstedet
Arrangører Asbjørn, Jørn, Elin N

Bakgrunn

Vilkafjord er Veiskilles svar på Ankh-Morpork, New York, Mogadishu, Bombay og utallige andre storbyer, fiktive som historiske. Byen er det viktigste handelsknutepunktet i verden og er et sammensurium av ulike kulturer og bakgrunnner. Forskjellene mellom to bydeler i Vilkafjord kan være like store som mellom to land andre steder i verden, men den spesielle historien til byen binder dem sammen.

Noen vil si at i Vilkafjord finnes det bare to slags folk: Fjordinger og ferskinger. Er du fjording kan du reglene, er du fersking må du lære dem. En av de viktigste reglene i Vilkafjord er at du får det du betaler for. Et sted hvor dette er særlig tydelig er vertshuset Åstedet. Hit kommer både fjordinger og ferskinger: De fleste er dagarbeidere som bruker for mye av lønna si på noen glass lunkent øl og en skalk etter endt arbeide. Lokale drankere deler plass med leiesoldater, kriminelle, spioner og handelsreisende, og en og annen ærlig gatefeier markerer lønningsdag med ren duk på bordet. Kunsten på veggene er gratis anskaffet, og skal du slåss eller krangle må du regne med å være en del av underholdningen.

Sommeren det tjueandre året etter Stjernefallet holdt verden på å gå av skaftet igjen. Fra et sted i Starvald spredde det seg rykter om at magien var i ferd med å våkne igjen, og samtidig flommet Tåka over verden på ny. Alle våknet som av et mareritt i det bølgen slo over dem, og for de som var gamle nok til å huske Stjernefallet var det ekstra ille. Noen gjenopplevde gamle redsler, noen benyttet anledningen til å ta igjen på naboen eller stikke av med sølvtøyet til herskapet, og noen mistet vettet fullstendig. Historiene om denne natta er mange og varierte, men om de er komedier eller skrekkhistorier er de en ting alle i hele verden har et personlig forhold til. I Vilkafjord har en talentfull teatertrupp akkurat satt opp et stykke om denne natta. Noen synes det er på høy tid, andre synes dette er noe man ikke burde lage underholdning av. I alle tilfeller har folk begynt å tenke på den natta igjen...

Hva slags laiv blir det?

På laiven Åstedet vil spillet utelukkende bli drevet fram av møter mellom roller. Hvert individ og hver gruppering sin historie er viktige, og det er hvordan disse overlapper med og møter hverandre som kommer til å forme laivopplevelsen din. For noen kan det bli dramatisk og kanskje stå om livet, mens for andre er det bare en par kvelder på byen. Begge deler er greit.

Arrangørenes fokus er på kultur, personlige relasjoner og hverdagslige sysler, og vi ønsker oss både vennskapelig og konfliktsøkende spill. Vi ser for oss en laiv som føles som et par kvelder på et nokså røft utested. Roller er der for å drikke, for å gjøre forretninger og for rekreasjon - det være seg i form av kortspill, prat eller slåsskamp. Vi vil ha rølpestemning, action og kos.

Tenk Coen-brødrene møter Victoriana-London i fantasy-innpakning. :)

Nybegynnervennlighet

Mange har spilt i Veiskille før, og noen ganger kan det være høy terskel for å dra på sin første laiv i en setting som er godt etablert, og informasjonsmengden i Veiskillewikien kan virke overveldende. Vi ønsker at Åstedet skal være en laiv for både veteraner og ferskinger og de midt imellom. Arrangørene er klare for å gi ekstra bistand til nybegynnere, og når vi har blitt enige om rollekonsept skal vi sørge for å guide deg til den informasjonen du trenger for akkurat din rolle. Siden dette er første gang en laiv er satt i byen Vilkafjord, har du som nybegynner mulighet til å sette ditt eget preg på denne verdenen som vi skaper sammen! KOm og lek med oss!

Roller

I god veiskilletradisjon skaper spillerne rollene sine i samarbeid med arrangørene. Vi passer på at det er en bra balanse mellom grupperinger og enkeltroller samtidig som vi hjelper til med å utvikle en rolle du som spiller gleder deg til å gi liv.

Vi begynner å utvikle rollekonsept når du har betalt laiven.

Roller vi ser for oss frekventerer Åstedet:

 • Ansatte (Gjeldsslaver, fast ansatte, løsarbeidere, utkastere, bartendere)
 • Stamgjester (Håndverkere, drankere, kranglefanter, historiefortellere, vektere)
 • Entrepenører (Låsesmeder, svindlere, tyver, gamblere, helere, prostituerte, barberkirurger)
 • Leiesverd (Lokal “lov og orden”, frilansere, ferierende, dusørjegere, torpedoer)
 • Spioner (Stifinnere, Siste Linje-agenter, Prego, konspirasjonspraktikere med mer - enklest for de som kjenner verdenen eller vil sette seg inn i en del ting)
 • Religiøse (Diakoner, presteskap, legfolk, Vindtilbedere, filosofer)
 • Annet (skuespillere, burkjempere, avdankede akademikere, handelsfolk, rottefangere, politikere)

Mange roller vil antakelig falle inn i mer enn en av de grovkornede kategoriene over.

Vi vil i utgangspunket ikke ha så mange gamle roller, men hør med oss om det er noe du tenker passer veldig bra.

Spillestil

Mer om spillestil og historien til vertshuset Åstedet kommer.

Vertshuset

Her kan du lese mer om vertshuset Åstedet.

Praktisk

Dato

Laiven finner sted fredag 18. og lørdag 19. januar 2019, spilleroppmøte senest 16:00 på fredagen, og 15:00 på lørdagen.

Sted

Vestgrensa 15, Oslo (Speiderhuset på Vestgrensa)

Aldersgrense

Laiven har 18 års aldersgrense.

Strukturen i spillet

På denne laiven spiller vi to kvelder med noen ukers mellomrom på Åstedet, et urbant vertshus som ikke tilbyr overnatting. Spillstart på fredag vil være rundt klokken 18:00, og vi spiller til mellom midnatt og 01:30 omtrent. Lørdag ettermiddag møtes vi for å kalibrere relasjoner og diskutere hva som har skjedd siden sist. Deretter spiller vi fra ca 16:00 til rundt midnatt.

Overnatting

Det vil være mulig for de som trenger det å overnatte på stedet dersom dere tar med eget sovestæsj. Det er ganske god plass, og tilgang til toalett og kjøkken, men ikke dusj.

Opprydning

Vi forventer at alle spillerne hjelper til med å rydde etter laiven.

Påmelding

Påmeldingsskjema - Frist 15. desember 2018.

Deltakeravgift

Pris for dagsbilletter vil være 250,- per døgn. For begge kvelder koster det 400,- kroner. Vi kommer også til å åpne for billigere pris til de med dårlig råd, subsidiert av de som vil betale litt mer. Detaljer kommer.

Mat og drikke

Det blir anledning til å kjøpe enkel drikke i baren. (Kaffe, te, øl, vin og alkoholfrie alternativer). Selv om det passer mange av rollene å dykke dypt ned i flaska utover kvelden forventer vi selvsagt at spillerne ikke drikker seg overstadig beruset.

Arrangørene stiller ikke med mat. Det kan godt tenkes at noen spillere vil selge mat. Vi oppfordrer til det og til å handle av disse.

Spørsmål og svar

Med alle de informasjons- og kommunikasjonskanalene som finnes i dag, er det viktig å være tydelige på hvilke vi ønsker å bruke.

 • Generell informasjon som er viktig for alle spillere vil bli lagt ut her.
 • Grupperinger står fritt til å bruke de elektroniske kommunikasjonskanaler som passer dem. Arrangørene kan delta i denne kommunikasjonen på mail, forumdiskusjoner og facebook.
 • Spørsmål som er relevante for alle spillere vil bli besvart her dersom svaret er enkelt. Dersom det krever diskusjon tar vi det på forum og poster eventuelt en oppsummering her.


Lesestoff

Mens du venter på rolle, kan du jo bla rundt på wikien og la deg inspirere. Noen av disse artiklene kan for eksempel være interessante:

 • Veiskille - Grunnleggende veiskille
 • Vilkafjord - Byen laiven finner sted i - den er merket som under endring, men en del av endringene kommer nok etter (og basert på) dette spillet.