Zilah Obyzam

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Zilah Obyzam
Navn Zilah Obyzam
Nasjonalitet Kyrthani
Yrke O'Draalathi
Spilt på Legender
Spiller Monica

Zilah var en ung kvinne da hun giftet seg med sin mann, Mehan Obyzam. Sammen hadde de et godt liv, og to flotte barn. Obyzam stammer tilbake til Mørkets hus, fra de gamle gamle tider.


Aviche Obyzam var Mehans mor, og briaens O'Draalathi. Zilah lærte mye av henne, og med det ble hun også dratt inn i Aviches planer og tankesett. De snakket mye om Kyrthani og respekt fra andre, og Zilah aksepterte ikke behandlingen Kyrthani fikk fra Molochi, noe som var tydelig når Molochi var tilstede. Hun bøyde seg ikke for disse, men krevde respekt.

Aviche hadde kontakt med åndene, og det ble klart hvordan veien fremover skulle gå.

Deres lille familie skulle bryte vekk fra Briaen og gå sine egne veier. De skulle finne svarene og hjelpe sitt folk tilbake til Kyrth og gjenvinne Kyrthanis respekt.

Rett før de skulle sette ut på sin nye vei døde Aviche mens hun sov og Zilah tok over plassen som O'Draalathi. De satte ut på sin ferd, denne kunne ikke stanses av dette.


Det var klart for henne at Pakten var brutt. Den var brutt for lenge siden. Alikevel satt det hardt i henne den første gangen de spillte noens blod.

Tradisjonene sitter dypt i en Kyrthani, selv når hun vet at Pakten er brutt. Hun, Mehan og Sadaya Obyzam diskuterte dette og mangt mer i lange timer.


De fikk et kall og beveget seg til Yl-Taran, der det var funnet en grav.

I løpet av tiden de var der, ble det klarere og klarere for Zilah at hennes datter ikke var seg selv. De søkte råd hos Aviche gjennom sine ritualer, og forsto hva de skulle gjøre.


Sadaya var kritisk, og etterhvert begynte Zilah å forstå hva hun mente. Hennes sønn Yezo Obysam forsto det samme, og de så med bekymring på hvordan Ishte Obyzam endret seg.

Datteren hadde inngått en avtale med Eberyok, og det viste seg hva realiteten av deres handlinger var. Mehan forsøkte desperat å hjelpe datteren, men endte med å gå i hennes fotspor.

Zilah så endelig sannheten og var desperat etter en løsning som kunne redde hennes familie.

Hun utførte et rituale, men før dette var over hadde hun tatt sitt eget liv og hennes blod ble spillt på sletta, ikke langt fra Kongens grav.


Familie

Gift med Mehan Obyzam Svigerinne Sadaya Obyzam Sønn Yezo Obyzam Datter Ishte Obyzam