Yakin

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Yakin
Navn Yakin
Født 20 år før Stjernefallet.
Nasjonalitet Offisielt Altheer
Yrke Lege/Magiker
Spilt på Legender - Når gud og hvermann møtes
Spiller Dag

Yakin er "borger av Staten" på det stedet i Yl-Taran som av enkelte kalles Tilfeldighetens Slette, og er i hovedsak stedets skriftlærde, lege og urtekyndige. Inntil sommeren år 19 etter Stjernefallet var han også en av svært få genuine magikyndige i verden, som den første, eldste (og, det skal inrømmes, minst talentfulle) lærlingen til folkets stormagiker Irkalla.

Lokalt er han kjent som en godslig og åpen person som helst vil at alle skal ha det bra, og som nok ville ha blitt en langt mektigere trollmann om han hadde hatt evnen til å fokusere så komplett på magien som yrket egentlig krever -- hans egentlige interesser og talenter ligger i urtelære og helbreding. Han er snill og hjelpsom, både mot venner og fremmede, og kanskje i blant ikke så forsiktig med å stole på folk som han burde være.

Historie

Lik alle borgere på stedet dukket en ung og forvirret Yakin opp på Tilfeldighetens Slette på Stjernefallsnatta uten å vite nøyaktig hvem han var (annet enn en vag erindring om at han hadde vært skriver) eller hvordan han hadde endt opp der, men i motsetning til de andre hadde Yakin med seg en kone som akkurat da holdt på å føde. Lokalbefolkningen vitser fremdeles om at det var i dette øyeblikk Yakin ble lege, da han, forvirret som han var, hadde nok åndsnærværelse til å innse at han var den eneste der som kunne hjelpe sønnen Shelardi ut i verden.

Tiden som fulgte ble alt annet enn lykkelig. Yakins kone Rana var ingen god mor for Shelardi; hun insisterte stadig på at noe var "galt" med ham og nektet etter hvert fullstendig å ha noe med ham å gjøre. Etter bare et halvt år erklærte hun at Shelardi ikke var hennes sønn, og forlot familien.

Det er mulig Yakin hadde blitt drevet ut i fortvilelse om ikke Irkalla, på den tiden stedets eneste magiker, hadde bestemt seg for å ta ham som lærling og begynt å lære ham magi. Selv om han aldri ble spesielt flink til det, var det dette som reddet Yakin fra undergangen og ga ham fokus nok til å fortsette. Han oppdaget tidlig at talentene hans lå i det å kunne helbrede, og til alt hell hadde han en del bøker fra livet før Stjernefallet, hvorav et par omhandlet urtelære og medisin. Legeyrket er ikke noe man uten videre kan lære seg selv, med på en eller annen måte klarte Yakin det, og ble etter hvert kjent på stedet som en svært dyktig helbreder -- om enn middelmådig magiker.

Opprivingen

Tilværelsen skulle imidlertid vise seg å være mindre stabil enn Yakin hadde håpet på. Da Irkalla år 19 etter Stjernefallet forkynte at fremmede var på vei til sletta, og at forandringer lå i luften, om de nå skulle være av det gode eller onde, var Yakin forberedt på store forandringer, men ikke at de skulle komme så fort eller så voldsomt som de gjorde.

I løpet av tre dager hadde kong Eols grav blitt avdekket på stedet, og vist seg å være kilden for de magiske kreftene Yakin i 19 år hadde brukt. Da kongen gjenoppsto, ble kilden brutt, og med dette mistet Yakin nesten all sin magiske kraft. Sin siste trolldom brukte han på å prøve å finne Shelardis sanne navn, da visse ting tydet på at guttens sanne natur var langt annerledes enn Yakin hadde trodd.

Shelardi, som alltid hadde vært uglesett og oppfattet som en raring, viste seg å inneholde restene av guden Edenyan, som forsvant under Stjernefallet. Guden, eller det som var igjen av ham, ble vekket til live tidsnok til å nedkjempe erkedemonen Oarkny Ark Sabykys (i en kamp hvor Yakin, oppsatt på å tre støttende til der han kunne, brakk magikerstaven sin mot demonens form og slik mistet den aller siste resten av sin magi), men møtte kort tid etter sitt eget endelikt da toppkrigeren Ninurta kvalte ham.

En desillusjonert Yakin sto igjen, uten magi, og enda viktigere, uten sin elskede sønn.

Familie, venner og bekjente

Etter at Rana dro og Shelardi døde har Yakin ingen familie igjen.

Han står på god fot med de aller fleste i lokalsamfunnet, og har i alle år hatt et godt forhold til sin nærmeste nabo Ibbizin og dennes familie, spesielt gamle Nisaba. Han er også svært glad i den mystiske ungjenta Mawia og takknemmlig for vennskapet hun alltid har vist Shelardi, men spesielt nær står han sin læremester Irkalla og i senere tid også Irkallas nye lærling Aya.