Wilbert van Uder

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Wilbert van Uder
Navn Wilbert van Uder
Født 14 f.S
Nasjonalitet Uder-Hopfen
Yrke Landsoverhode
Titler Hertug
Spilt på A day in the court of
Spiller Kjetil

Wilbert van Uder er hertug og landsoverhode i Uder-Hopfen. Han vokste opp som hertugsønn i det gamle Ciran, med de luksuser det innebar. Wilbert var bare 14 år da verden plutselig var helt annerledes, og hans mor, Floor van Uder forsvant den skjebnetunge natten. Om ikke det var nok å venne seg til dukket Lothbards menn opp ikke lenge etter og gjorde tilværelsen enda mindre hyggelig for unge Wilbert.

Tida under Lothbard

De neste to årene ble tilbragt i skjul blant hulene og haugene i Uder-Hopfens skoger. Den unge hertugen ble holdt i sikkerhet mens lojale agenter oppdaterte seg på hva som hadde skjedd i verden - og det var ikke lite. Det sies at han ikke gråt da han etter en par uker i hulene fikk høre at Lothbard hadde henrettet hans far, men at han straks plukket opp treningsvåpenet sitt. Da han var seksten år gammel hadde Wilbert forberedt seg intenst på å ta tilbake sin rett.

Mesteparten av Hertug Wilberts liv er blitt tilbragt i motstandskamp mot de okkuperende styrkene, en ren geriljakrig. Han ble et symbol på motstand, og ikke rent få bønder har skjult ham og et par trofaste en natt og blitt gjengjeldt med mynt eller rikelig med mat. Sabotasje av forsyninger og handel, overfall på Lothbards utpekte menn og omfordeling av goder ved sverdspiss var bare noe av det Uder-Hopfens motstandsstyrke foretok seg. Hertug Wilbert vokste opp til å bli en inspirerende leder, og også en svært kompetent landeveisrøver.

Da Den Trinasjonale Allianses hær begynte å bevege på seg gjorde Wilbert sitt beste for å bringe informasjon til dem om Lothbardernes bevegelser, og for å hindre okkupasjonsmakten i å ta med seg landets rikdommer eller ødelegge eiendom. Han lyktes godt nok i dette, og i å prate for seg, til å bli anerkjent som hersker av området under fredsprosessene.

Nye tider og nytt land

Et riksråd er blitt opprettet for å hjelpe den 31 år gamle Hertugen med styre og stell. Landet er ikke stort, men Wilbert ønsker å styre det godt og rettferdig. Av rykte er han en dyktig kriger, en kompetent diplomat, og en inspirerende leder - alt en god adelsmann bør være.

Likevel har han brukt år som kunne gått med til administrasjon på geriljakrig, og i så måte stoler han på sitt riksråds assistanse i en rekke dagligdagse oppgaver. Hans bruk av rådgivere gjør at det til tider blir kiving for å prøve å yte innflytelse på Wilbert, men når han først tar en avgjørelse blir denne respektert. Han lytter gjerne til råd, men når han først tar en avgjørelse er den endelig. Det er ingen rom for kompromisser på slagmarken, og for Wilbert har mesteparten av hans liv vært nettopp det.

For tiden er Wilberts prioriteter oppbygning av landet og oppretting og vedlikehold av diplomatiske forbindelser. Hertugen reiste i år 19 e.S. på flere offisielle besøk til Ulymar. Det ble hvisket om at han var på lette etter et passelig gifte blant Ulymars adel. De første par gangen kom han hjem uten nyheter på den fronten. Men tidlig på høsten reiste han igjen, og forårsaket en ikke ubetydelig hodepine for sine rådgivere og livgarde. Denne hendelsen har i ettertid blitt omtalt som Hertugens bruderov

Nå er altså hertugen lykkelig gift med Mariastella Ramirez van Uder, og båndene mellom Ulymar og Uder-Hopfen er sterkere enn noen gang.