Vertshuset Grøden

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

I det vesle landet Starvald, noen mil fra grensa til Vilkafjord, ligger vertshuset Visdommens Grøde. Det er et av mange vertshus langs karavaneveien, og frekventeres av reisende av alle slag.

Grøden, som stamgjestene kaller det, er eid av en Berlocsk handelsfamilie, og selv om man sjelden ser lyssky forhandlinger eller kjente lovbrytere der, er det ingen hemmelighet at mange av gjestene er av den røffere sorten. Her er leiesoldater, dusørjegere og karavanevakter vanlige syn, og de mindre verdensvante reisende som tar turen innom forlater som regel vertshuset en og annen erfaring rikere. For noen av dem holder det med det ene besøket.


Vertshuset Grøden
Tittel Vertshuset Grøden
Dato 01.08.2012-05.08.2012
Sted Blåhaug
Inlaiv dato År 20 e.S
Inlaiv sted Ikke så langt fra Orvad i Starvald
Arrangører Asbjørn, Benedikte, Espen og Elin N
Konsept Vertshus i Veiskille


Fra onsdag 1. til lørdag 4. august 2012 åpner Vertshuset Grøden dørene for første gang. Det blir en vertshuslaiv av godt gammelt Veiskillemerke, der sammensetning av roller og stadig utskifting av gjester er de viktigste framdriftselementene i laiven.

Vi vil ha kompromissløst kulturspill, konflikter, fargerike og høylytte gjester, spennende menneskeskjebner, fyll og bråk, slåsskamp, rivalisering, sang og fest.

Du får en spennende tumleplass å spille rollen din i, der vi gjør vårt beste for å sette deg og dine opp mot de rollene og grupperingene som best speiler eller utfordrer din egen. Din jobb er å gi liv til vertshuset. Vår jobb er å kombinere innspillene og rollene du og de andre spillerne kommer med på best mulig måte.


Om "Grøden"

Hvordan skape vertshusfølelsen?

Et viktig element i et vertshus er den flyktige folkemassen. Folk kommer og går, ingen blir lenge, de færreste har vært her før eller vil noen gang komme tilbake, alle er på vei et sted. Derfor: ingen får bli lenger enn to netter, svært få roller har vært her før, og du må vite hvor har rollen din vært og hvor skal du hen?

Et annet viktig element er mat og drikke. Det blir servering av både øl, vin, kaffe, te og mat. Dette må dere betale for med norsk mynt i spill. Prisnivået vil være selvkost, prisliste kommer etter hvert. Vi legger lista litt under Arans Hus, men høyere enn Hølet, for de som har slike referansepunkter.

Det er viktig at man ikke sitter pent og venter på at noen skal fortelle deg at det er middag, for her er det ikke ett felles måltid som blir servert. Be om mat når du er sulten.

Det er i møtet mellom rollene laiven skjer. Det er når forskjellene kommer på bordet (gjerne som konflikt) at vi får levende kulturer og en troverdig setting.

Hva slags roller kan man spille?

Nesten hva som helst, så lenge det er plausibelt at rollen drar forbi her.

Eksempler kan være: soldater på perm, frøken med følge på dannelsesreise, desertører fra krigen mot Uder-Hopfen, vandrere på vandring, Zantropere på vei til Vilkafjord, malderisk handelsmann på vei fra Vilkafjord, folk på vei til å verve seg til krigen mot Uder-Hopfen, streker på vei til Kroam/ Vilkafjord/ Althea/ Zantropia/ Ulymar/ Kiltan.

Vi ønsker å utvikle roller/ grupperinger sammen med dere. Målet vårt er at de som er på vertshuset samme kveld skal ha en interessant dynamikk.

Skulle du ha gått tom for ideer kan vi være behjelpelige, men vi gir ingen løfter om skriftlige roller.


Har du lyst til å oppleve vertshuset Grøden fra innsida?

Vi trenger spillere til å fylle fem arbeidsroller på laiven.

Oppgavene omfatter matlaging, servering, betjening av baren, rydding og oppvask. Du trenger ikke være veldig god på noe av dette, men du må ha vilje og evne til å ta i et tak.

Arbeidsrollene bør være tilstede under hele laiven, da de er en av de bærende kreftene som gjør at hendelsene i går blir historier i dag, og er kontinuiteten i historien vår sammen med vertskapet.

Lønna er kost, losji og fem dager på Grøden.

Skulle det slumpe til å være flere som er interesserte vil vi gi rollene til de fem vi tror kommer til å jobbe best sammen.

SPILLTEKNISK

Kutt og Brems

Dette er våre to viktigste regler på laiven.

KUTT

Dersom du som spiller føler at du blir presset fysisk eller psykisk ut over det du er komfortabel med, blir reelt skadet, har behov for hjelp eller av andre grunner ønsker å avbryte rollespillet sier du "Kutt!" høyt og tydelig. Alle som hører dette skal straks gå ut av rolle, og bidra til at spilleren som kutter får den hjelpen som er nødvendig. Når situasjonen er avklart blir man enige om hvordan man skal fortsette spillet, og gjør dette.

BREMS

Dersom du som spiller føler at du enten fysisk eller psykisk nærmer deg grensen for hva du er komfortabel med sier du "Brems!". Alle som hører dette skal dermed ikke eskalere spillet mer. Hvis du ønsker at spillet skal dempes, gjøres dette ved å gjenta “Brems” flere ganger.


Sikkerhet

Gå ikke fra levende lys. Dette gjelder særlig i sovesalene.

Når du er beruset unngå å havne i slosskamp, ta det heller på utsida dagen etter.

Blankvåpen er stemningsskaper og til pynt.

Dersom man bærer stearinlys opp trappen til og i gangen mellom sovesalene på Grøden utløses røykvarsleren, så vi lar være med det.


Kampregler

I kjent stil er kampreglene en enkel tabell fra 1-10. Alle får en kampfaktor fra tabellen. Før en kamp utveksles verdiene og den som har høyest kommer til å vinne. Jo større avstand mellom tallene, jo kortere kamp. Spill på det, det viktigste er at det blir kult for de andre som ser.

1 - svak og sykelig

2 - normale damer

3 - normale menn

4-6 - trente menn og kvinner

7-9 - spesielt godt trente folk

10 - eksepsjonelt


Av og til er det roller som sprenger denne skalaen. De er heldigvis sjeldne.

PRAKTISK

Hvor?

Speiderhytta Blåhaug ved Sandbakken i Enebakk. Kart

Lettest tilgjengelig med bil. Parkeringsplass ca 250 meter fra hytta.

Også tilgjengelig med buss. Buss nr. 501 går fra Oslo bussterminal. Holdeplassen nærmest Blåhaug heter Brokkenhus. Bussen går 10 minutter på hver time fra tidlige morgenen til sene kvelden. Deler av dagen går den oftere også. Vi tør ikke love at vi kan kjøre stæsj fra bussen og inn, men vil prøve å få til det.

Når?

Onsdag 1. august til Søndag 5.august

Det vil bli opprigg fra mandag til onsdag formiddag og nedrigg på søndagen.

Spillet avsluttes sent lørdag kveld.


Mat og drikke

Vi vil holde oss til to måltider om dagen, brunsj og middag. Disse måltidene vil bli servert etter som gjestene ønsker det. Brunsj er fram til ca 14.00 og middag kan serveres fra ca 16.00.

Dersom du har noen former for matintoleranse eller andre prekære behov for tilpasninger av kosthold må vi ha beskjed om dette minst en uke før laivstart.

Vi serverer øl og vin, men vil også ha alkoholfrie varianter. Kaffe og te vil selvfølgelig også finnes på stedet.

Mat å drikke på betales for med norsk mynt på stedet.


Fasiliteter

Soveanordningen er to sovesaler med madrasser på gulvet.

Det er to innendørs utedoer, og påla til gutta.

Det vil bli et tilrettelagt sted for personlig hygiene.


Hva må du ha med?

  • Kostyme
  • Sovesaker
  • Toalettsaker
  • Norsk mynt
  • Ting å ha tingene dine i, husk at dere ankommer i spill.


Påmelding

Påmeldingskjema

Ingen får bli mer enn to netter på Grøden, med noen ytterst få unntak som de som jobber der.

Det er plass til ca 35 gjester i hytta. Jo tidligere du melder deg på, jo større er sjansen for at du får komme de nettene du ønsker.

Aldersgrensen på laiven er 18 år, yngre spillere kan allikevel få være med dersom de har gjort en avtale med arrangørene.


Priser og innbetalingsinfo

Pris for laiven er 100,- nok pr kveld. Betales inn på konto nr 1607.19.54572

Mat og drikke er ikke inkludert i påmeldingsavgiften. Prisene på dette vil komme etterhvert.

Kontaktinfo til arrangører

Mail: vertshusetgroden@gmail.com

Roller

Asbjørn: 95 16 01 42, asbjorn.rydland@gmail.com

Benedikte: 93 21 01 40, benedikte.berg@gmail.com

Praktisk

Espen: 95 73 25 48, espen.nodeland@gmail.com

Elin: 99 43 94 23, frk_elin@yahoo.com