VeiskilleWiki:Ukens artikkel

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Ukens artikkel er en bolk på hovedsiden som blir oppdatert en gang i uken med de første avsnittene fra en utvalgt artikkel.

Alle kan være med på å bestemme hvilken artikkel som skal vises i ukene som kommer. Dersom du har et forslag til en artikkel kan du klikke her for å komme til ukeoversikten. Finn så den uken du ønsker å endre og klikk på "diskusjon"-lenken på undersiden av ukeartikkelen. Her kan du legge inn et forslag til en artikkel. Dersom det ikke er motforestillinger kan du klikke på "rediger"-lenken under ukeartikkelen og legge inn en liten snutt av den aktuelle artikkelen.

Det er lov å foreslå nye artikler for uker med artikler som alt har vært vist. Bruk diskusjonssiden til den aktuelle uken.

Artikler som er utvalgt til å vises på forsiden er merket med {{Forsideartikkel}}, og har en liten stjerne (Stjerne.png) øverst til høyre. De ligger også i kategorien Forsideartikler.

Denne ukens artikkel på hovedsiden ser slik ut:

Kom broder, kom i dag!
Kom søster, slutter lag!
Vær med! Vær med,
og frihetens hær
skal finne seiren nær

Malderias faner er (selvfølgelig) Malderias nasjonalsang. Det er opprinnelig en militærmarsj som ble skrevet under Tronregentens ritt for å samle landet etter Riften, og blir i dag hyppig sunget både ved offisielle anledninger og i festlig lag, gjerne akkompagnert av skåler i øst og vest. Man blir sett stygt på hvis man hevder å være malderer og ikke iallfall kan synge med når Malderias faner blir sunget.