VeiskilleWiki:Ukens artikkel

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Ukens artikkel er en bolk på hovedsiden som blir oppdatert en gang i uken med de første avsnittene fra en utvalgt artikkel.

Alle kan være med på å bestemme hvilken artikkel som skal vises i ukene som kommer. Dersom du har et forslag til en artikkel kan du klikke her for å komme til ukeoversikten. Finn så den uken du ønsker å endre og klikk på "diskusjon"-lenken på undersiden av ukeartikkelen. Her kan du legge inn et forslag til en artikkel. Dersom det ikke er motforestillinger kan du klikke på "rediger"-lenken under ukeartikkelen og legge inn en liten snutt av den aktuelle artikkelen.

Det er lov å foreslå nye artikler for uker med artikler som alt har vært vist. Bruk diskusjonssiden til den aktuelle uken.

Artikler som er utvalgt til å vises på forsiden er merket med {{Forsideartikkel}}, og har en liten stjerne (Stjerne.png) øverst til høyre. De ligger også i kategorien Forsideartikler.

Denne ukens artikkel på hovedsiden ser slik ut:

I strid vi går
Og dagene er talt
For hvert et skjold de sender hit
Har ti soldater falt
Men vi går...

Tåkefronten er også kjent som 'I Strid' og 'Dagene er Talt'. Det sies at denne hyllesten til de modige sjelene som holder Mørket unna ble skrevet av en av deres gamle fiender. En Debanprest som en tid levde ved fronten og så og følte på kroppen den umenneskelige kampen som føres der hver eneste natt skrev denne lovsangen. Om det er sant, og om han fremdeles er der oppe og gir den trøst og støtte han kan, er det ingen som vet.