VeiskilleWiki:Ukens artikkel

Fra VeiskilleWiki
Hopp til: navigasjon, søk

Ukens artikkel er en bolk på hovedsiden som blir oppdatert en gang i uken med de første avsnittene fra en utvalgt artikkel.

Alle kan være med på å bestemme hvilken artikkel som skal vises i ukene som kommer. Dersom du har et forslag til en artikkel kan du klikke her for å komme til ukeoversikten. Finn så den uken du ønsker å endre og klikk på "diskusjon"-lenken på undersiden av ukeartikkelen. Her kan du legge inn et forslag til en artikkel. Dersom det ikke er motforestillinger kan du klikke på "rediger"-lenken under ukeartikkelen og legge inn en liten snutt av den aktuelle artikkelen.

Det er lov å foreslå nye artikler for uker med artikler som alt har vært vist. Bruk diskusjonssiden til den aktuelle uken.

Artikler som er utvalgt til å vises på forsiden er merket med {{Forsideartikkel}}, og har en liten stjerne (Stjerne.png) øverst til høyre. De ligger også i kategorien Forsideartikler.

Denne ukens artikkel på hovedsiden ser slik ut:

Kom broder, kom i dag!
Kom søster, slutter lag!
Vær med! Vær med,
og frihetens hær
skal finne ølet nær

Malderias ølkrus: Malderias soldater elsker landet sitt, og det finnes ikke én iblant dem som ikke synger nasjonalsangen med glede. Men de har også en annen versjon, en utgave som synges litt senere på kvelden og etter litt flere krus med øl. Å gjøre narr av nasjonalsangen er en grov fornærmelse mot Malderia, men de kvinner og menn som har blødd for landet sitt har lov. Enhver som synger med på disse versene uten å ha gjort tjeneste i hæren, må regne med å få juling.