Veis

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Presentasjon

Veis trives best når alt er pent og fint og det helst er strødd små hvite veiser ut over hele skogbunnen.

Hver morgen står hun tidlig opp for vekke alle blomstene sine. Hun lister seg forsiktig fram for ikke å tråkke på noen av dem og åpner dem en etter en. Og når kvelden kommer ønsker hun dem godnatt og dysser dem i søvn etter tur. Så lenge hun kan huske, selv om det ikke er så lenge, har hun tatt seg av disse skjøre små plantene, og så lenge ingen er slemme mot dem er Veis så blid og fornøyd som bare Veis kan være.

Hun er veldig stolt over at hun nesten aldri har mistet en eneste veis, utenom den gangen for seksten år siden, men det tenker hun på så lite som mulig.

Den morgenen våknet hun som vanlig tidlig, men da hun skulle vekke veisene, hadde noen stjålet alle sammen, og i tillegg hadde de rotet til hele skogen mens de var i gang, så hun ikke kjente igjen noen ting! Hun lette etter blomstene en god stund, men måtte til slutt gi opp uten å ha funnet dem. Heldigvis dukket det opp nye veiser neste år, som var like pene som dem hun hadde mistet.

Selv om hun ikke liker å innrømme det, kom det også en god ting ut av denne stjelingen: hvem det nå enn var som tok veisene, tok også med seg alle halvveisene, slik at de irriterende gule og blå blomstene ikke lenger forsøker å rote seg inn i tuene hennes.

Spiller og opptredener

Veis ble spilt av SolveigMetafysisk Midtsommer