Uynyn

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Gud for skrivekunst. Hadde tilbedere i de fleste land, men størst i Althéa. Alliert med Althéa, Deban og Noden, og i opposisjon til Ebdek.

Uynyn inntok menneskeskikkelse ved Stjernefallet, noe han straks kom til å angre på. De neste 20 årene skulle komme til å bli en lang rekke nederlag og dårlige valg som reflekterte hans manglende evne til å tilpasse seg livet som menneske. Den siste spikeren i kista kom i Starvald i år 20 e.S., da han ble drept av to kultister med ukjente motiver.

Uynyn
Navn Omanyk Uynyn
Født Ca. 4000 f.S.
Yrke Tidligere gud for skrivekunst
Død 20 e.S.
Dødssted Starvald
Spilt på Vertshuset Grøden
Spiller Helge

Presentasjon

Som alle andre guder og demoner fikk Omanyk Uynyn valget om å bli menneske eller ånd ved Stjernefallet. Men hva skulle vel ånder med skrivekunst? Derfor valgte Uynyn å bli menneske. Han angret øyeblikkelig på valget, og kastet bort de første ti årene med å prøve å gjenvinne gudestatusen. På slutten av denne perioden så han ut som en uteligger, de siste prestene hans hadde gitt opp, og lavmålet kom da han ikke slapp inn i sitt eget tempel i Tharanéos.

Etter dette skjerpet han seg en smule, men fikk et nytt tilbakeslag da han så sin gamle venn Althéa, som han kjente som Aldeani, bli murt inn i en statue.

Uynyn gjorde aldri noen forsøk på å tilpasse seg, han prøvde aldri å starte på nytt, og han var aldri lykkelig som menneske. Den eneste grunnen til at han ikke gikk helt til grunne var at han traff trichazeren Saga Sølvskar, som reiste med ham en tid og tildels lyktes i å holde motet hans oppe. Ved en stopp på vertshuset Visdommens Grøde i 20 e.S. ble han myrdet av to medlemmer av den mystiske kulten Høstens Døtre. Morderskene ble henrettet like etterpå.

Unua Ulysyen

Uynyn hadde en bok, Unua Ulysyen, som var hans oppgave å føre mens han var gud. Denne forsvant ved Stjernefallet, og det lyktes ham aldri å finne den igjen.

Relasjoner

Saga Sølvskar var hans reisefølge fra 16 e.S. til 20 e.S. I tillegg snakket han en del med Wren Svartving og Adriane Sha-Takis kort tid før han døde.