Tyrion Tar-Aris

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Tyrion Tar-Aris
Navn Tyrion Tar-Aris
Nasjonalitet Althéa
Yrke Prest av Den Blå Orden
Spilt på Legender
Spiller Sindre F

Presentasjon

Tyrion Tar-Aris er prest av Den Blå Orden i Althéa. Hans prekner er sjeldne, men kjent for å være meget svart/hvit, der Rettferdigheten står i klar opposisjon med Ondskapen i verden. Han preker alltid om at den største trusselen i verden er likgyldigheten til rettferdige og hederlige menn og kvinner.


Kort historie

Tyrion Tar-Aris er sønn av Panos Aris og Diantha Aris. Hans foreldre var magikere, og han lærte sin alkymi kunst fra dem.

Tyrion ble fanget opp i Den Store Reformasjonen og bidro til å forme hvordan den nye staten Althéa skulle fungere. Han ble tilbudt posisjon som Verinante, men takket nei da det ikke passet hans ambisjoner eller sysler. Han ba heller om å få være det unntaket fra regelen som sa at kvinner var forebeholdt den blå ordenen. Han underviste i alkymi ved å ta lærlinger, da han mente at det ville være et viktig verktøy i prestenes oppgaver fremover.

I Tyrions 34 år tok han Myrtice Elheim til kone, og de fikk flere barn sammen. Han var alltid litt for opptatt i Den Blå Orden til å vie sin familie nok oppmerksomhet, noe han angrer på den dag idag. Hans kone døde etter førti år med et tilfredsstillende og trygt ekteskap, og barna vokste opp til å få barn og barnebarn. Mytrices død ble et vendepunkt i Tyrions karriere. Han begynte å trekke seg mer og mer ut av debattene i Den Blå Orden, og idag kommer han bare innom hovedsetet i Tharanéos noen få ganger i tiåret.

Når tåka kom valgte Tyrion å prøve, som en av de første fra Althéa, å utforske tåka. Der opplevde han å vandre i et evig mareritt, konstant kjempende mot demoner av alle slag. Når han endelig slapp ut igjen etter stjernefallet trakk han seg i flere år tilbake fra resten av verden.

I år elleve ble han klar over at guder og demoner hadde blitt til mennesker. Han prøvde å å advare Den Blå Orden om at deres overhodet, Dronning Kirilla, hadde holdt dem for narr. De vurderte hans ord nøye, men når Tyrion kom tilbake fant han ut at saken hans var dømt til å ikke ha noen bevis, og dermed var således avsluttet. De skulle ta to år før saken ble tatt opp igjen.