Trolltryner

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Eksempel på terninger

Trolltryner er et av de enkleste terningspillene du kan komme over, men det er morsomst med et sett litt spesielle terninger. Terningene skal helst se ut som en person.

Beskrivelse

Spillet spilles helst med et sett terninger som ser ut som sammenkrøkede troll eller andre menneskelignende figurer, men kan også spilles med vanlige terninger. Man kan være to eller flere spillere. Først legger alle en mynt i potten, verdien på mynten bestemmes på forhånd. Så kaster førstemann terningene. Dersom terningene lander med samme side opp vinner spilleren potten, og alle må legge en ny mynt på bordet. Dersom terningene lander med forskjellig side opp sendes de videre til neste spiller. Dersom alle spillerne har kastet terningene én gang og ingen har vunnet må alle legge en ny mynt i potten. Man spiller så lenge man gidder/har råd. Lander terningene med ansiktet opp, evt seksersiden opp hvis man spiller med vanlige terninger, skal potten dobles, og spillet går videre. Alle legger på like mange mynter som man har lagt ut så langt i denne runden. Dette kan skje flere ganger, og fører tidvis til høye gevinster.

Ord, uttrykk og vaner

Vanlige fraser som er hørt i forbindelse med dette spillet er:

  • "Nuh!" - Ropes i det man kaster terningene
  • "Hilse på..." - Sies når begge terningene viser en arm, men det er ikke samme arm
  • "Rumper til far!" - Ropes dersom man vinner av at terningene viser to rumper
  • "Tryner!", "Trolltryner!" eller lignende - Når terningene faller med ansiktsiden opp.

Mange spillere er overbevist om at det hjelper å riste terningene ekstra lenge, blåse på dem, få andre (gjerne unge jenter) til å blåse på dem, snakke til dem eller annet. Jo flere spillere, og jo flere som gjør slikt, jo morsommere er spillet.

Se også