Trancevaal

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Hertugdømmet Trancadies hovedsete.

Grunnet Hertugdømmets utrolige økonomiske fremgang har denne familiens hovedsete blitt en av Kiltans storbyer, på samme måte som den var en storby under Ciran.

Byen er plassert omtrent et halvt dagsritt øst for hovedtrassèen som bringer Kiltanerne nord og sør. Byens Ytre Ring består mest av lave to etasjes bygninger med kvadratisk struktur, rette hjørner og brosteinbelagte gater. Husene ligger tett, vegg i vegg med få smug. Siden stjernefallet har familien hatt anledning til å planlegge utvidelser av byen, hvilket gir byen et "rutete" preg. De fleste husene her deles likt i et inne område, og et uteområde, eller "veranda". Økonomisk velstand lyser av hver flate, bydelen er bygget etter en plan som fungerer. De moderne bygningene her er reist hovedsaklig i rød teglstein, prydet med grønne granhekker og røde poppelstulipaner.

Trancevaal har lite kriminalitet, og legger sin stolthet i å kunne hevde ikke å ha en slum.

De aller fleste som er i Trancevaal for første gang vil bli bergtatt av hvilken arbeid som er lagt ned i prydplanter i byen. Et vitnesbyrd på forholdet til Det Trancadiske Gartnersamfunn.

Hertuginnen og hennes indre kjerne tilbringer lite tid utenfor Palasset. Til Kong Wahlraavens store ergrelse blir denne familiens største bygg av mange vurdert til å være Kiltans vakreste bygning.
Palasset fyller hele denne byens Indre Sirkel og gir inntrykk av et lyst sentrum i en ellers rød by.
Som er vanlig har familien Trancadie også stengt av sine private gemakker til allmennheten, så Trancevaals indre sirkel er ikke lenger tilgjengelig til Borgerskapet.

Interaksjon med verden utenfor gjøres stort sett gjennom tiltrodde pasjer, som aldri vil tillate at noen av familens "hemmeligheter" slipper ut.

I denne byen, som overalt ellers i Trancadies områder feires hertuginnens bursdag, Det Trancadiske Gartnersamfunn har sin hyllest tidlig i April, Kongens fødselsdag og man har en dags hvile i anerkjennelse av Yellenerne tidlig på høsten. I tillegg til disse holdes Kiltans vanlige helligdager i hevd, den månedlige Markedsdagen, Sommerspillet, to jevndøgn og to solverv.

Se også