Tjodvald E. Gyldenblå

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Tjodvald E. Gyldenblå
Navn Tjodvald E. Gyldenblå
Født 18 år før Stjernefallet
Nasjonalitet Tidligere Ciraner
Yrke Skald
Spilt på Løgnens Rike
Spiller Dag

Presentasjon

Tjodvald E. Gyldenblå (hva E. står for er det ingen som vet) er en munter, men nervøs skald som opprinnelig kom fra Ciran, men ble ufrivillig borger av Løgnens Rike mens han ennå knapt var voksen. Han jobbet en tid på verthuset Nummer 4 og var derfor personlig vitne til begivenhetene som førte til Stjernefallet.

Kort tid etter stiftelsen av Kroam bestemte Tjodvald seg for å dra ut i verden, fortelle om Løgnens Rike og spre historiene slik at verden skulle vite hva som var hendt og hva de hadde mistet. Siden den tid har han vandret rundt som omreisende skald og historieforteller.

Ingen har noengang sett Tjodvald bære våpen eller så mye som løfte en hånd i selvforsvar overfor selv de verste fiender, men allikevel klarer han på mystisk vis alltid å komme seg uskadd ut av de farligste situasjoner. Enkelte hevder at han var venn av alvene før Stjernefallet og at han fremdeles står på god fot med de underjordiske, og at han kanskje har lært ett og annet av dem. Andre hevder derimot at grunnen til at Tjodvald alltid kommer uskadd ut av fare er at han alltid stikker av før faren rekker å skade ham.

Selv om Tjodvald fremstår som en hyggelig og temmelig harmløs person, er det likevel enkelte ting ved ham som kan få folk til å stusse. For eksempel hvor lett han omgås det overnaturlige, eller hvordan han kan forsvinne og dukke opp igjen uten forklaring... men kanskje det mest merkverdige er at han, selv om han vitterlig kom fra Ciran, aldri nyter noen form for rusmidler, ikke engang øl eller vin.