Theano Toula Sha-Saleh

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Theano Toula Sha-Saleh
Navn Theano Toula Sha-Saleh
Alias Sha-Nei
Født 40 år før Stjernefallet
Nasjonalitet Altheisk
Yrke Jaktfører
Spilt på Jakten fortsetter
Spiller Elin Steinsvoll

Presentasjon

Thaeno elsker å ha blitt gammel, muligheten til å velge hva hun skal orke å involvere seg i, og hva som de unge kan løse selv passer henne yppelig. Det å komme til punktet der man kan selv se hva som er viktig er rett og slett staselig synes hun. Det at de yngre kan bruke sine utømmelige resurser av pågangsmot og energi på problemer som må løses er flott, men synes hun det går for langt i krangling, eller de bruker for lang tid eller rett og slett tar feil skjærer hun gjennom med et høyt og tydelig NEI! Thaeno er rettferdig, direkte og sløser ikke med utbroderinger når hun skal si noe, hun tar avgjørelser fort og liker ikke å kaste bort tid på unødvendige dikkedarier. Om det er på grunn av hennes tydelige NEI i diskusjoner eller det faktum at et høyt og rungende NEI jomet ut over Solåsene/Tar-Ambil år 4-5 e.s da pilen hennes bommet på det irriterende gliset til Lothbard, vites ikke men Sha-Nei har hengt ved henne det meste av karrieren hennes. Thaeno har aldri bommet med en viktig pil igjen.

Thaeno tilhører en liten gruppa av jaktførere som går under betegnelsen skarpskyttere, som har hatt som jobb å plukke ut den ene fienden i møljen som får korthusene til å ramle, ingen vits å spille fler liv enn nødvendig. Etter at hun har blitt eldre har hun tatt over opplæringen av bueskyttere som har den spesielle egenskapen at de kan holde fokus og konsentrasjon på den ene oppgaven, og ikke la seg stresse av hva andre gjør. De siste årene har hun tilbrakt tid ved den Althèiske tåkefronten, som observatør (og skarpskytter) for å kunne tilrettelegge treningen slik at den passer for dagens skarpskyttere.

Thaeno snakker ikke så mye om fronten, men er veldig klar på at vanskelige avgjørelser må tas fort og hvis du ikke klarer den utfordringen så er det bedre at du søker deg en annen tjeneste. Noen valg er for tøffe for menigmann.

Thaeno har akkurat kommet tilbake fra en lengre tur til Eledyn der hun ledsaget Amira Zaromz en diplomat i en Althèisk delegasjon som ble sendt til Eledyn. Thaeno tenkte det kunne bli en kort fin tur. Etter et par timer på tur kom hun på at Althèa har flyttet på seg siden sist hun var i Eledyn området. Pokker!

Familie, venner og bekjente