Sydsmark

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Sydsmark
Sydsmark av Ulymar
Kart over Sydsmark
Sydsmarks plassering i Ulymar
Styreform
 -  Markherre Oro Camara
 -  Lensmann Amata Cabral
Innbyggere
 -  År 16 e.S-estimat 10 000 

Generell informasjon

Sydsmark er den marken som er rikest på naturressurser. Både fruktbart jordbruksområde mellom elvene og rike gruver i fjellene i nord gir gode inntekter til kongen og innbyggerne i marken. Det er mange storbønder og rikfolk i dette området, og mange av dem beholdt eiendommene sine før samlingen ved å bøye kne for de ulike lovløse bandene i området. De er ikke krigere, men det er likevel mange som kaller dem feiginger for ikke å en gang prøve å stå imot terrorveldet. De er svært tro til kongen, og gjør generelt sitt beste for å støtte ham og bidra til nasjonen og hæren.

Kultur

De lokale har en forholdsvis harmonisk og pastoral tilværelse, og idealiserer landlivet. De har både mye lokal og nasjonal stolthet.

Den Sydsmarkske drikkekulturen er særegen. Øl drikkes titt og ofte og finnes i alle farver og variasjoner. Dram drikkes i lystig lag, og da etter en sang. Sydsmarkske drikkeviser er noe for seg. Drammen i seg selv finnes i alle slags avarter, og det er kunst å tilsette riktige urter, bær og krydderier til den for å lage den beste klunken.

Aktuelle nyheter

Utforskningen av kjempegrottene pågår stadig, men de viser seg å være enda større enn først antatt. Deler av dem er også oversvømt, noe som gjør det vanskelig å komme til.

Kongen har kjøpt en av gruvene etter at den ble solgt til malderiske interessenter.

Se også