Storelv Shullat

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Storelv Shullat
Navn Storelv Shullat, sønn av Storelv_Inanna
Født 11 år før Stjernefallet.
Nasjonalitet Kastarundt, Klan Storelv
Yrke Jeger/fisker/kvegdriver
Spilt på Gull i hvert fjell
Spiller Dag

Storelv Shullat, sønn av Inanna, er medlem av Klan Storelv, sønn av klanens tidligere sjaman Storelv_Inanna og bror til familieoverhodet Humusi. Han er kjent som en ressurssterk mann av mange talenter, og det blir sagt at han kan brødfø en familie gjennom en hel vinter med en vissen bjørkegrein, en død snømus og en flekk med mose. Hans store pasjon er fisking, og han regnes da også som en av klanens beste fiskere -- bare hans beste venn Enkidu kommer i nærheten, og de to har i årevis hatt en årlig fiskekonkurranse gående, uten at de har helt kunnet klare å kåre en klar vinner.

Shullat er en ganske høyrøstet person som sier hva han mener, og er et stadig oppkomme av småfilosofiske betraktninger så vel som store sarkasmer (et talent han har etter sin mor). Han er likevel ikke så påstandig som han kan virke, og blir lett irritert når folk blir for skråsikre eller begynner å brøle og nekter å høre på annet enn sine egne meninger; da blir han gjerne stille og innesluttet, og trekker seg heller tilbake enn å fortsette hva han ser på som en håpløs situasjon.

Det er to ting Shullat skammer seg over i livet; det første er at han var delaktig i hendelsen som skulle bli opptakten til Svartåsmassakren, da han, Enkidu og Enkidus nå avdøde bror Ligish møtte på fire jegere fra Klan Bever som tilsynelatende hadde slaktet en mengde kyr som tilhørte klan Storelv. I den følgende konflikten, som utviklet seg til kamp, mistet tre av de fire Beverne livet, og dette var begynnelsen på feiden mellom Storelv og Bever, som etter hvert endte i den store massakren.

Det andre Shullat skammer seg over er hans sykelige trang til å stjele ting; en trang svært få personer i det hele tatt vet at han har siden han stadig prøver å skjule den -- delvis fordi når han har prøvd å fortelle om det er det ingen som har tatt ham alvorlig. Ingen fjellfolk har vel skrupler når det kommer til stjeling? Men Shullats problem er at han ikke har kontroll over hva han stjeler og ikke engang har noe svar når han senere spør seg selv "hva tok jeg nå dette for?" Samtaler og ritualer med klanens sjaman Dugammei har bremset den voldsomme trangen noe, men det gjenstår å se om det er nok til at Shullat kan holde på selvkontrollen over lengre tid.