Storelv Inanna

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Storelv Inanna
Inanna.jpg
Storelv Inanna etter laiven Gull i hvert fjell
Navn Storelv Inanna, datter av Hulum
Født Ca. år 43 før Stjernefallet
Nasjonalitet Kastarundt, Klan Storelv
Yrke Sjaman, tidligere
Titler Sjaman
Spilt på Gull i hvert fjell
Spiller Ingvild

Storelv Inanna, datter av Hulum, er medlem av Klan Storelv. Hun hadde to av sine barn med seg på Tinget (laiven Gull i hvert fjell, datteren og familieoverhodet Humusi og sønnen Shullat. Hun var den suverent eldste rollen på laiven, og var 43 år under Stjernefallet. Hun var klanens sjaman i mange år, og hadde opprinnelig to lærlinger. Den flinke lærlingen forsvant i tåka under Stjernefallet og hun satt igjen med den mindre flinke Dugammei. Inanna begynte å dra på årene, og flere ting som skjedde i årene etter Stjernefallet gjorde at hun til slutt trakk seg som sjaman da hun var 50. Oppdraget ble da overlatt til Dugammei, som hun må innrømme at ble en rimelig grei sjaman med årene. Tross alt.

Inanna er Klan Storelvs ubestridte autoritet på alt som har med kyr og sauer å gjøre, og har fortsatt masse respekt selv om hun begynner å dra på årene. Imidlertid driver hukommelsen hennes og bare blir verre. Nå går det sjelden en dag uten at hun glemmer et eller annet vesentlig, slik som tid og sted eller navnene på barna sine. Det har faktisk til og med hent at hun har GLEMT at hun ikke er sjaman lengre, men dette er ikke noe hun vil innrømme eller snakke om.

Under laiven Gull i hvert fjell endte Inanna til slutt opp med å støtte de somn ønsket å sende Ulymans eple til Ulymar, med en avtale om at Fjellfolket skulle ha tilgang til det. Hun mente at alle disse fremmedfolkene som kavet rundt oppi fjellene deres bare var til bry, og ønsket ikke flere hærfolk og skattejegere i tillegg. Hun ønsket at Fjellfolket skulle få være i fred, til å drive med sine ting i sine fjell, slik de alltid hadde gjort. Vel hadde sjamanene nytt godt av eplet i mange, mange år, men hun mente at Fjellfolket var kapabelt til å klare seg uten også. Den visdommen som eplet kunne gi hadde jo mange, mange generasjoner av Fjellfolk nytt godt av, gjennom sjamanenes årlige bad i elven der eplet lå begravet.

Inanna var svært skeptisk til Hauk Edeki og hennes kult til Den Skjulte, først og fremst fordi Hauk Edeki ikke hadde opplæring eller ansvarsfølelse som en sjaman. At Edeki likevel ble ansett nesten som en sjaman av andre Fjellfolk mente Inanna at var svært uheldig. Sjamanen er høvdingens, og klanens, rådgiver i spirituelle saker, men skal også bevare klanens kollektive historie. Inanna mente at Edeki ikke hadde, og ikke kunne ha, en slik rolle og et slikt ansvar.

Hun var forsåvidt også skeptisk til Den Skjulte, men det var svært sekundært. Hun anså det mest som en slags merkelig overtro, siden Vindene og Uayeni egentlig var det eneste hun virkelig trodde på. Noen folk mente visst at Vindene hadde endret seg etter Stjernefallet, og det var ikke Inanna sikker på. Hun hadde ikke sett noen sikre tegn verken den ene eller andre veien, og ville derfor hovedsaklig holde seg til slik ting var før. Men hun var svært interessert i å snakke med folk som visste mer om dette. At Uayeni skulle ha forsvunnet under Stjernefallet hadde hun over hodet ingen tro på. Så lenge vinden blåste over fjellene, fuglene fløy over myra og geitene beitet i dalene, så var det bevis nok på at Uayeni fortsatt fantes, mente hun. Vel hadde sjamanenes magiske evner i større eller mindre grad forsvunnet (tidligere kunne hun bl.a. skifte ham, og bli til en sau), men det så hun ikke på som bevis på hverken det ene eller det andre. Bare fordi man ikke ser sola på natta, betyr det jo ikke at den er vekk for alltid. Man kan fremdeles kjenne varmen i steinene på fjellskråningen, og om man bare venter en stund så står snart solen opp igjen. Slik tenkte Storelv Inanna.

Bilder

Storelv Inanna