Stjernefallet

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Kalender.gif Dato: År 0 etter Stjernefallet


En SVÆRT forenklet og grov skisse over verden før Stjernefallet

Den gamle verden eksisterte i tusenvis av år med sine riker og guder og demoner helt til Stjernefallsnatten. Da skjedde det en katastrofe som tappet verden for magi og snudde geografien på hodet. Store tåkebanker som lenge hadde spredd seg i verden feide plutselig over alle land, sjøer og fjell, og da tåken lettet var ingenting som før. Alt fra enkelte hus til hele land ble brutt opp og flyttet i løpet av en natt. Denne katastrofen har mange navn; Tåkeflommen, Riften, Stjernefallet, omveltinga, katastrofen, Verdens Ende...

Hva skjedde?

25 år før Stjernefallsnatta dukket den første Tåka opp nord i Malderia, i en dal som ble kalt Tåkedalen. Derfra spredde den seg langsomt utover i verden, og det ble snart klart at den som gikk inn i den ikke kom ut igjen. Det ble gjort intense forsøk på å stanse tåka, med både magi, ild, vann og annet, men ingenting så ut til å stanse den.

Tåka spredte seg utover i Malderia og Adaan, og fulgte også fjellsiden til fjellet Kyrth mot Ciran og de andre landene i verden, og etter en stund var hele Kyrthfjellet omsluttet. Deretter drev Tåka langsomt utover og svelget stadig mer av verden. Omtrent 15 år etter at den dukket opp var hele Kroam borte, og dagen før Stjernefallsnatta var det mindre enn en tredel av verden igjen på utsiden. Den siste natten bredte Tåka seg ut over alt som var igjen i en jafs, og morgenen etter var det blitt en ny verden.

Menneskene inne i Tåka

De som endte opp inne i Tåka før Stjernefallet opplevde forskjellige ting. Noen havnet i en drømmeliknende tilstand uten noen fornemmelse om at tiden gikk og våknet igjen da Tåka forsvant uten å ha blitt en dag eldre. Noen vandret lenge i en verden dekket av Tåke og dis før de endte i Løgnens Rike, der de levde videre inntil Stjernen falt. Noen kom aldri inn i dette riket, men vandret gjennom tåkelandskapet helt til disen trakk seg tilbake.

De som endte opp i Løgnens Rike var fremdeles der da Tåka lettet, altså et sted i det som i dag er Kroam. De som ikke kom til Løgnens Rike endte opp ett eller annet sted i den nye verden. Svært mange døde, eller forsvant.

Se også