Skyggen

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Skyggen lager mørke kopier av alt som finnes, ihvertfall alt som er i nærheten av et nogenlunde sterkt lys. Skyggen er ikke original, skyggen hermer alltid etter andre, men for Skyggen er det ikke noe poeng å være helt lik originalen. Det er mye mer stas å lage en mørk, overdrevet og forvrengt variant – man er da ikke noe speilbilde heller.

Skyggen har stort sett en fryktelig kjedelig jobb. Mye av dagen går med på å lage skyggene til trær og store steiner – kjedelig. Det er mye morsommere å lage skyggene til dyr, fugler og en og annen fisk. Dyr beveger seg, og skyggene deres forandrer seg hele tiden – moro. Det aller mest spennende er helt klart å lage skyggene til underjordiske, alver og mennesker. De gjør mange rare ting, og lager til og med lys på natten slik at det kan bli skygger da og.

På dagen er Skyggen rimelig hyggelig og grei. Mange synes det er fint i skyggen når sola steiker. Sammen med sola er Skyggen egentlig ganske streit.

Det er noe annet på kvelden. I lyset fra flammen blir Skyggen flakkende, urolig og nesten skummel. Sammen med lamper, fakler og bål lever Skyggen mer sitt eget liv.

Spiller og opptredener

Skyggen ble spilt av SteinMetafysisk Midtsommer.