Skjebnetvillingene

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Haljiene ble ved et rituale holdt av Calen Talori befruktet med støv fra Drømmenes boks. Denne boksen skal ha inneholdt asken av Sannhetens gudinne og formålet med ritualet var at Haljene skulle føde Sannheten på ny. Fyrst Karinov visste at dette skjedde, og holdt et parallelt rituale. Dette førte til at det ikke var et barn som ble unnfanget, men to.

Tvillingene var svært forskjellige, og ingen visste sikkert hvem av dem som var Sannheten, og hva den andre var. Det ble sagt at den andre tvillingen skulle få en stor oppgave.

Barna ble oppdratt av Haljiene, med hjelp av Calen Talori, Lomelinde, Aris, Trussel og i omgang med Skogens barn.

Ved Stjernefallet ble det klart at jenta Sarina, var den gjenfødte Sannhetens gudinne. Hun ble ofret av Heksedronningen og fire andre hekser, på Stjernefallsnatten. De ønsket på nytt å ofre henne, slik at Sebk skulle stå sterkere.

Gutten Ysmak, sin sjebne er mer uklar. Man har kalt ham Magien og Menneskehetens vokter, og han skal ha makt til å bevege seg mellom verdenene og åpne porter mellom dem. Han er visstnok også i besittelse av en type magi.

Tvillingene blir tilbedt av enkelte grupper i Kroam. De ble fra tidlig av sett på som håpet om befrielse, og dette synet består fremdeles enkelte steder.