Sancia Viera

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Sancia Viera
Sancia Viera.jpg
Navn Sancia Viera
Født 32 f.S
Nasjonalitet Ulymar
Yrke Lensmann
Spilt på Rettergang i Østmark

Camarheim (2009)

Spiller Soso

Presentasjon

Sancia Viera er lensmann i Østmark. Hun er av Vandrerslekt og er en dame med bein i nesa og sterke meninger, som ikke er redd for å formidle dem heller. Viera har vært lensmann i Østmark siden år 8 etter stjernefallet, etter at hennes forgjenger (en østmarking) måtte innse at han ikke klarte jobben som lensmann i området. Hun håndhever lovene strengt, men rettferdig, og har med tiden kjempet seg til en slags motvillig respekt for sin integritet og handlekraft. For et par år siden sørget hun for at en unggutt av Frilandslekta ble hengt for voldtekt av en Kyrthanijente, noe som ikke akkurat har økt hennes populæritet i marken. Viera er en ganske typisk vandrer, dog med en litt spesiell egenskap for en vandrer å være: hun er spesielt glad i hester og eier selv noen.

Etter opprøret i Østmark (høsten i år 16. etter stjernefallet) var slått ned og de fleste ansvarlige tatt til fange, stod hun som hovedansvarlig på anklagesiden under Rettergang i Østmark og fikk overbevist dommerne om at Margas Knutesønn skulle dømmes for høyforæderi og henges. Det gikk dog ikke helt som planlagt (se under Østmarksiden for mer informasjon på hva som skjedde) og Viera er en av dem som har siden opplevd konsekvensene...

I høsten i år 17 ES dro Viera via Camarheim til ArchAz. Målet var å finne hjelp for situasjonen i Østmark, muligens hos Alvar Valedo (hennes tidligere elsker), spre etterlysningsplakater til Od Kjette og Frej Rubensønn og ikke minst å få seg en pustepause fra tåkeskrømtsituasjonen i Østmark. Viera dro dog ikke alene, men ble fulgt av Damon Sha-Kan både fordi han hadde eget ærend i ArchAz, men skulle samtidig fungere som livvakt for Viera. I tillegg traff de to en jente fra Ygsgjelslekta, Yrja Grevarsdatter på veien og siden hun hadde gått seg vill, tok henne med til Camarheim. På Camarheim fikk Viera mer informasjon om Od Kjettes oppholdssted og hun fikk flere tilbud om hjelp med situasjonen i Østmark, men takket ja til tilbudet fra Engel Corskin Ceelhuyden om å hjelpe med tåkeskrømtet.

Yrja visste seg å ha støtt på en gammel gravplass oppi fjellet i Østmark som viste seg å være ett av av de syv kongegravene, nemlig Noab, beskytteren. Noe som Ignatio Loyola, Ramon Valdéz og Sancia Viera fant ut når de la informasjonen de hadde fått ut av jenta sammen.

Det kan også se ut som om Viera fikk seg et et privatliv for første gang på 7 år.

(det kommer litt mer når ting har blitt ferdig avtalt med de respektive spillere)

Kjenner: Ignatio Loyola, Arvin Rittersønn; Margas Knutesønn både levende og i sin nåværende form..., Jorna Rovesdatter; Alvar Valedo, Familien Valdez på Camarheim og selvfølgelig en god del av befolkningen i Østmark; Damon Sha-Kan, Engel Corskin Ceelhuyden