Rykter fra Starvald

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
  • Den Uder-Hopfiske hæren seirer på alle fronter! Starvalds styrker er nå delt i to - en mindre styrke som har stengt seg inne i Økseborg, og hoveddelen som har trukket seg så langt tilbake som til Skar. Uder-Hopfens marskalk, Marinius, sies å gå frem med stor ære og ridderlighet - selv om det ikke gjelder alle hans soldater.
  • Starvalds hærfører, Kázmér Sudervald, har blitt avsatt. Ryktet vil ha det til at den diplomatiske utsendingen som forårsaket krigen var sendt på hans ordre. Det ser ut til at det å starte en krig for så å tape den er en tabbe for mye for Dronningen. Ingen etterfølger er så langt utpekt.
  • En rekordstor ål skal ha blitt fisket opp i Lyvatn! Det må visselig være et generelt godt tegn.
  • Da den Uder-Hopfiske hæren først gikk inn i Starvald brant de og herjet fælt i enkelte områder i Sudervald. En av gårdene som ble brent tilhørte en kvinne som hadde mistet alle sine barn til sykdom, og sin ektemann til Uder-Hopfere. Gården var det siste hun hadde igjen, og da de fremmede brant den sverget hun hevn og giftet seg med asken som falt ned over markene hennes. Nå reiser Askebruden alene bak fiendens linjer med en stokk - noen sier en ljå - og samler hjelmene til Uder-Hopfiske riddere. Med innhold...
  • Dronningen fikk visstnok nylig et tilbud om å hyre deler av Neven Kompani - og takket nei. Gitt hvordan krigen går, kanskje det ikke var så lurt?
  • Enda flere båter enn vanlig har gått tapt på Innhavet i det siste.
  • Krig betyr høyere skatter - og så lenge enkelte adelsfolk insisterer på betaling i Altheiske alma betyr det problemer. De mer kyniske lensherrene insisterer på ekstra betaling om folket ikke kan supplere riktig mynt, og det er fortsatt langt mer Malderiske verk i omløp. Det sies at en landløs Valder fra Gullhavn har begynt å spekulere i valuta, og gir bedre kurs enn øvrigheten for å ta imot verk mot alma.