Ryddingen av Ulymar

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Kalender.gif Dato: År 5 etter Stjernefallet


Sommeren fem år etter Stjernefallet samlet store deler av Vandrerfolket seg ikke langt unna ArChaz by. Det var høvding Ciril som kalte folket sitt til samling. Han fortalte en del om det han og hans bror Cober hadde opplevd i Løgnens rike inne i tåka, og erklærte så at den lange vandringen var over - selv om bare to av de tre løftene Moryel hadde sverget etter at De 7 Kongers Rike hadde falt var oppfylt. Dette var omtrent samtidig med at mange av verdens ledere kom sammen for å diskutere verden og dens skjebne.

Omtrent 500 av Vandrerne delte seg så inn i en rekke større og mindre grupper og dro så ut i området som i dag er kjent som Ulymar. Dette området var blitt et friområde for røvere og illgjerningsmenn etter Stjernefallet, og var til stor plage for de fastboende. Den sommeren sporet vandrerne opp så godt som alle disse, og nedkjempet eller fordrev dem. I nord og øst var det få røvere som slapp unna, for de hadde ikke noen steder å flykte. I vest rømte en del inn i Lothbardien eller vestover ut på de store slettene. I sør lå det en middels stor by som var befestet av pirater og banditter, og her ble det utkjempet regelrette slag. Disse vandrerne ble ledet av høvdingens sønn Ciaran, og i lengden nedkjempet de sine fiender og frigjorde byen. Denne ble senere døpt til Eolan, oppkalt etter Eol og Eols by.

Da landet var ryddet samlet Vandrerfolket seg i Eolan, og høvding Ciril erklærte at dette skulle bli det gjenreiste riket, og at hans sønn Ciaran skulle bli dets første konge. Så trakk han seg tilbake fra alle offentlige verv. Den nye kongen ble innsatt i en seremoni noe senere, og navnga landet Ulymar, etter Ulyman den vise.