Rutger Leuwen

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Rutger Leuwen
Navn Rutger Leuwen
Alias Herr Rutger Leuwen
Født Ca. 16 år før Stjernefallet
Nasjonalitet Uder-Hopfen
Yrke Ridder
Titler Ridder
Spilt på Gull i hvert fjell
Spiller Kristian

Herr Rutger Leuwen er en Uder-Hopfisk ridder fra en lavadelig familie. Familien havnet i vanry som følge av handlinger og holdninger fra Rutgers far under Lothbards okkupasjon av landet, og mistet gods og land. Herr Rutger har de siste par årene vært en omreisende ridder som forsøker å gjenreise familiens navn og status.

Bakgrunn

Herr Rutger vokste opp som eneste sønn og familiens store håp i en lavadelig familie i Uder-Hopfen. Familien var aldri blant de rikeste eller de mektigste, men de hadde sitt eget landområde, en moderat herregård og en rekke gårder som var avhengige av dem. I generasjon etter generasjon har de ivaretatt sin plikt som adelsfolk til å støtte hertugen og sørge for arbeid til sine undersåtter.

Herr Rutger lærte alt om å bli en ridder og adelsmann av sin bestefar, den respekterte Herr Leopold Leuwen. Herr Leopold var av et helt annet kaliber enn Herr Marko, Rutgers far. Herr Leopold fortalte Rutger før han døde at det eneste Herr Marko noen sinne gjorde riktig var å få en sønn for å føre familien videre. Herr Leopold døde som en gammel mann noen få år før Omveltningen, og Herr Marko fikk noen år på å vanstyre godset frem til Lothbards invasjon. Herr Rutger lot seg selvsagt ved første anledning (år 4) rekruttere til geriljakrigen mot Lothbards styrker. Det var mange aspekter ved geriljakrig som ikke helt passet Herr Rutgers sensibilitet, men han tjente i det minste riktig herre.

Hans far var ikke like standhaftig på den unge hertugens side mot overmakten, og fikk fort et rykte på seg for å være kollaboratør. Herr Rutger tror ikke faren egentlig gjorde noe aktivt for å støtte Lothbard, men han var nok også for feig til å ta et standpunkt mot. I løpet av okkupasjonen (år 9) ble han drept i et geriljaangrep mot en middag holdt av Lothbards menn, noe de fleste holdt for å være et bevis for hans forræderi. Etter hans vanstyre i årene før var også flere av egnens bønder, og andre uvenner, mer enn villige til å vitne om sin herres dårlige karakter da frigjøringen kom.

Det hele endte med at familiens gods Leuwenhaal ble konfiskert i år 17 på grunn av Herr Markos forræderi, men at Herr Rutger, på bakgrunn av sin heltemodige innsats under motstandskampen fikk beholde tittelen. Den ære, sammen med den lille rikdom og innflytelse familien hadde hatt, lå imidlertid i grus.

Herr Rutger innså at de fleste dører til det gode selskap nå var stengt for ham i Uder-Hopfen. Etter å ha vurdert sine muligheter konkluderte han med at det beste ville være å reise ut i verden for å finne muligheter til ære, berømmelse og forhåpentligvis rikdom nok til å kunne vinne tilbake familiens gods. Han reiste som en omvandrende ridder i et par år, og begikk flere mindre heltedåder, men lite annet, inntil krigen mellom Uder-Hopfen og Starvald brøt ut. Herr Rutger kom tilbake i tide til å delta i noen få trefninger og et par øvelser i forsoningsturneen på vårparten i år 21. Deretter reiste han ut igjen.

Nylig

Så møtte han på Herr Goderic Van Der Hooten-Schultze på et vertshus i Vilkafjord. Herr Rutger hadde aldri møtt ham før, men kjente familien hans, en av de eldste landede ridderfamiliene, av omtale. Herr Goderic viste seg ikke bare å være henrykt over å ha en adelig fra hjemlandet å snakke med, men hadde også planer om å reise på en serie store ekspedisjoner, og ønsket å ha med seg noen som kunne beskytte ham. Han tilbød Herr Rutger å utruste ham en ridder verdig, og hans penger og innflytelse til å kjøpe tilbake Leuwenhaal dersom Herr Rutger ville sverge seg til hans tjeneste og holde ham i live i tre år. Fra Rutgers perspektiv ville Herr Goderics patronasje alene være verdt tre år, og automatisk oppgradere ham i status fra vandrende ridder til husridder. Dette var en avtale som var mer enn rettferdig og den store sjansen Herr Rutger hadde ventet på.

Den første ekspedisjonen tok dem til Kastarundt. Etter noen måneder reiste Herr Rutger ut igjen uten Herr Goderic, men i følge med Alvar Hognesønn og tre medlemmer av Klan Bever. Gruppa dro rett til Eolan så raskt de kunne.