Renselsen

Fra VeiskilleWiki
(Omdirigert fra Renskningen)
Hopp til navigering Hopp til søk

Bakgrunn

Budbringerkirken var frem til 15 år før Riften den klart sterkeste kirke i Malderia. Kirken hadde kroningsrett, hvilket også innebar at det var Budbringerkirken som gikk god for arverekken. Budbringerkirken drev også utstrakt forretningsvirksomhet, og var svært rik.

Konflikten starter

Kirken kom i konflikt med Tronen i år 20 før Riften, da de nektet å betale skatt, og mente at deres tjenester for Konge, land og folk burde frita dem for slikt. Kong Malron III svarte ved å sende sin livgarde, Malrids Sirkel, til Budbringerkirkens hovedsete for å kreve inn skattene. Landet var på randen av borgerkrig, ettersom flere av adelsfamiliene var nære å velge side med Budbringerkirken.

Kongen ga til slutt etter, og trakk Sirkelen tilbake. Kongen døde to år senere, 25 år gammel. Budbringerkirken utropte etter hans død at hans kropp bar spor av demonpåvirkning og krevde å få undersøke sønnen, prins Malrid. Nok en gang sto Sirkelen og Budbringerne mot hverandre. Malrid ble hos Sirkelen og hans mor, Dronning Demer, ble Tronregent.

De neste to årene ble landet styrt av Tronregent Demer, uten godkjenning fra Budbringerkirken. Dette var en svært spent tid i Malderia. Prinsen ble kronet til Kong Malrid IV i år 16 før Riften. Han beordret straks Malrids Sirkel om å kreve inn de skatter Budbringerkirken skyldte til Tronen.

Avsløringen

Sirkelen utropte etter kort tid at de hadde funnet bevis for at Budbringerkirken bedrev demontilbedelse i stor og utbredt skala, og gikk til verks med å brenne alle Budbringerens kirker. Alle prester ble drept dersom de ikke tok avstand fra sin kirke. Alt tyder på at Kongen ikke selv ga ordre om dette, men at Malrids Sirkel gjorde dete på eget initiativ.

Kong Malrid IV støttet kort tid etter denne Renselsen. Kongen gjorde det straffbart med døden å tilbe Budbringeren, og gjorde det forbudt å ytre hans navn. Han skulle fra den tid av kalles den Unevnelige.

Malrids Sirkel fortsatte sin jakt på tilbedere av Budbringeren lenge etter at kirken var ryddet ut av Malderia. Denne Renselsen var også starten på Siste Linje, som ble startet for å støtte Malrids Sirkel i deres arbeid med på spore opp og drepe demontilbederne.

Se også