Rapla Firbolga

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Opprydding.png Opprydding: Denne artikkelen trenger å ryddes opp i. vet ikke hvor saklig informasjonen er, alt som står under Historien om den blå flamme er plukket fra et hauggammalt dokument fra forbredelsene til Løgnens Rike (laiven) (Om merking av sider)


I Løgnens Rike ble kom det et følge som tydelig kom fra fjærne land. De mente de hadde kommet med båt, men hadde ingen god forklaring på hvordan de ende opp i landet i tåka. Dette folket kalte seg Rapla Firbolga, men ble som oftest bare kaldt blåflammefolket, forde de alle bar et symbol som viste en blå flamme.

Gruppen var ledet av Yppersteprestinnen Tuisa Mir og deres historer var like fremmed for folk flest som denne delen av verden var for dem.

Historien om den blå flamme

Alle i gruppen var etterkommere av pionerer som la ut på den lange reisen ledet av den første yppersteprestinnen, for å ta bolig i et hellig fjell hvor det brant en blå flamme. Denne blå flammen var et resultat av de to våkne elementene Ild og Vanns siste forsøk på igjen å vekke de to sovende elementene Jord og Luft, slik at disse fire store kan slå tilbake mørketrollene og hjelpe menneskene å gjenopprette deres retmessige herredømme i verden.

Den blå flamme har nå brent i dette fjellet i fire generasjoner av ypperste prestinner, og kulten har bygget opp et slags utpost samfunn rundt dette fjellet og alle som lever her er en del av denne avgjørende oppgaven. Resten av menneskeheten fester sin lit til at dette utpost samfunnet skal klare oppgaven og frigjøre alle fra mørketrollenes forbannelse. Profetiene sier at denne fjerde ypperste prestinnen er den siste i rekken, og det er derfor helt avgjørende at dette skjer i løpet av hennes levetid, ellers kan alt være tapt. Det hellige fjellet ligger i det som regnes for mørketroll land. Her I dette landet eksisterer et utpost samfunn som stort sett fungerer som et slags Israel i svarteste araberland.

Geografisk ligger fjellet nær kysten av dette svarte kontinent og ved selve fjellet er det stort sett frontlinje krigere og feltprester som driver sin intense kamp for å klore seg fast her. Flere ganger har mørketroll prøvd å drive menneskene vekk fra fjellet, men den blå flamme har alltid bestått og menneskene der har holdt fjellet og landet rundt i 3 generasjoner Yppersteprestinner. Fjellet er aktivt vulkansk, og dette er muligens grunnen til at trollene aldri har klart å ta det. Utbrudd har flere ganger drevet mørketroll angrep tilbake, og menneskene her føler seg beskyttet av ilden som kommer ut av fjellet. Noen dagers sjøreise unna finnes det en øy hvor kulten har bygget et mektig tempel. Dette tempelet som heter tempelet den blå flamme, holder hele administrasjonen for kulten på denne siden av verden. Denne øya har mørketrollene aldri kommet til da trollene regnes for å være slette sjøfarere. Her ute holder den ikke krigende delen av presteskapet til, og øya fungerer også som et fristed for sårede etc.