Rannval Ravensten

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Rannval Ravensten er eieren av handelshuset Ravensten.

Presentasjon:

Han er en velkjent figur i Malderons gater. Han og hans familie nyter høy anseelse blant malderias handelselite og minst en representant for familien er å finne på de fleste gallaer, selskap og fester som er verdt og være på. Rannval selv er kjent som en slu og dyktig handelsmann. Han har et rykte for alltid å komme best ut av en handel, og har også tilegnet seg mange fiender ettersom han har klatret oppover det malderiske pengeberget. Han har bygd sin formue i hovedsak på nødvendighets varer som korn, buskap og øl. Han er også kjent for å kunne skaffe til veien noen luksusvarer fra Zantropia, men dette hovedsakelig på bestilling.

Bakgrunn:

Omtrent midt mellom Malderon by og kystbyen Nordbotn ligger ruinene av Ravensten borg. Ravensten familien var en adelsfamilie som styrte området i flere generasjoner. Under Adelslaget var borgen blant de første som ble revet av Ridderne og folket. Rannval var den yngste sønnen, men den eneste som overlevde av de gamle Ravenstenene. Det er blitt spekulert i at han, i det skulte, samarbeidet med Ridderne mot sin egen familie for at han selv, med sine barn, skulle slippe fra krigen med livet.

Siden Adelslaget har han sakte men sikkert bygget opp sin formue. I løpet av få år hadde han gjenopptatt kontakt med flere av adelsfamiliens gamle forretningsforbindelser, og brukte familiens omdømme til å styrke omdømmet til det nyetablerte handelshuset Ravensten. Han bygde sin formue hovedsakelig med import av utenlandske varer, og tjente godt på å være tidlig ute med import av korn og mat i etterkant av adelslaget.

Den dag i dag, foregår mesteparten av virksomheten til handelshuset på tvers av landets grenser. Mye import av utenlandske varer, og eksport av malderiske produkter. Det at han baserer seg stort på utenlandske varer gjør at han ikke alltid er like populær blant sine handelsfeller.

Rannval gjorde også et høyst uvannlig og upopulært valg i etterkant av Adelslaget. Da han opprettet et eget handelshus, valgte han å beholde det gamle adelsnavnet til familien. De fleste tidligere adel som har forsøkt å slå seg opp har gjort dette, blandt annet, ved å ta sterk avstand fra sin fortid som adel. Rannvals valg å benytte seg av navnet har skapt mye misnøye blandt borgerskapet i Malderon men ingen kan krangle på resultatene hans.

Ravensten og Adalstein:

Handelshuset Ravensten jobbet tett med Adalstein frem til Adalstein fall. Ravensten var tett knyttetopp til mye av Adalstein utenlandsk handel, og huset mistet mye når Adalstein falt. Mer verk enn de fleste kan innbille seg er blitt borte i dragsuget etter Adalstein, men igjen har Rannal vist seg å være ressurssterk både på handelsteft og penger. I flere måneder så det ut som om handelshuset skulle falle på lik linje med flere av Adalsteins allierte, men så startet handelen igjen, uten forklaring på hvor pengene kom fra. Nå går handelen for fullt, selv om de på lik linje med de fleste andre ikke har kommet seg helt enda.

Familie:

Sønnene til Rannval, Marallian og Villiar har allerede gjort stor suksess som foretningsmenn og utvidet sin fars interesseområder, samt skaffet handelshuset flere viktige utenlandske handelspartnere. Rannvals 4 døtre har også gjort sin del i å sikre kontakter for handelshuset. Kun den yngste, Ereia, er ugift og hun nærmer seg gifteklar alder med stormskritt. En av de mer populære spekulasjonene blant Malderons sosietet er at Rannval har tenkt å gifte henne med sønnen til Orgon Adalstein, Edvar. Rannvals kone, Miria Ravensten, er kjent for å holde fantastiske sammenkomster, og kun de som i øyeblikket nyter mest respekt blir invitert.

Onde tunger skal ha det til at Rannval ikke har vært helt trofast i sitt ekteskap, men dette er selvsagt overdrevne rykter. Flere avskjedigede tjenestepiker har prøvd å komme med sine uekte barn og påstå at Rannval er faren, men dette er blitt avfeid for den åpenbare løgnen det var.

Spiller og opptredener:

Rannval Ravenstein har ikke blitt spilt på laiv.