Raid og Bjørneslegga

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

I begynnelsen av Felttoget mot Lothbard, gikk det rykter i Knyttneven leir om at det fantes demoner blant Lothbards menn. Løytnant Raid fnøs av disse ryktene, og kalte soldatene rundt seg for sladrekjerringer og smågutter. Hun hørte spesielt mange rykter om en mann kalt Bjørneslegga, en stor leder og kriger hos Lothbard.

Løytnant Raid bestemte seg for å finne Bjørneslegga og utfordre ham til tvekamp etter lothbardisk skikk. Hennes unaturlige sporingsevner gjorde at hun fant ham etter tre dager. Hun gikk rett inn i fiendens leir og utfordret Bjørneslegga til kamp.

I det han reiste seg for å svare, kastet hun en kniv i høyre skulderen hans, og gjorde den nesten ubrukelig. Han brølte og kom løpende mot henne med slegga, svar godt nok på utfordringen. Bjørneslegga var en enorm mann på godt over to meter, som svingte krigshammeren sin raskt som en kniv. Men Løytnant Raid er overmenneskelig rask, og ventet hver gang til aller aller siste øyeblikk, slik at hver gang Bjørneslegga slo etter henne med den enorme hammeren så smalt han den i et tre eller en stein. Høyre armen hans var som nevnt nesten ubrukelig, og etterhvert begynte venstrarmen også å bli skrøpelig.

Bjørneslegga brølte av hat og frustrasjon. Han brølte så folk holdt seg for ørene, og så gikk han til et voldsomt angrep. Løytnant Raid ble presset bakover, snublet og falt på ryggen. Hun ble liggende forkjært, og løftet sverdet i en maktesløs parering mot Bjørnesleggas kommende kraftslag.

Bjørneslegga begynte på et nytt brøl og hevet stridshammeren over hodet. Da viste det seg at det hele var en felle. Løytnant Raid rullet forover, mellom bena hans, og reiste seg opp rett ved siden av den høyre hofta hans. Han snudde seg i slaget for å få tak i henne, men var for treg, altfor treg. I det hammeren gikk i bakken og hele mannen står vridd mot høyre, står Løytnant Raid med den ene foten godt oppå låret hans på venstre side, i sprang videre oppover mens hun svinger sverdet i en lang bue.

Sverdet traff Bjørneslegga rett under øret, og gikk rakt gjennom nakken på ett hugg. Løytnant Raid hoppet unna akkurat idet kolossen vaklet og falt overende.

Hun tok hodet som bevis til soldatene at Bjørneslegga ikke var noen uovervinnelig demon, snur seg mot Bjørnesleggas menn og roper: ”Nå som jeg har overvunnet denne mannen i tvekamp, legger jeg krav på hans hest, våpen og eiendeler.!” En av Bjørnesleggas menn begynte å protestere, og fikk en pil i øyet fra Raids soldater i buskene rundt.

Resten av lothbarderne holdt seg rolige lenge nok til at Løytnant Raid kunne samle sammen Bjørnesleggas smykker, våpen og hest og ri av gårde før de dundret etter henne med alt de hadde.

Løytnant Raid tok med seg hodet tilbake til leiren, der hun hang det på en stake ved hovedporten for å vise folk at alle fiender kan nedkjempes.


Fakta: Løytnant Raid hang Bjørnesleggas hode ved porten på Knyttneven leir. Hvor mye av resten som er sant for være opp til den enkelte.