Ragar

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Ragar
Navn Ragar, sønn av Etana
Født 31 f.S
Nasjonalitet Kastarundt
Yrke Storhøvding
Titler Høvding av Skog
Død 12 e.S
Dødssted Kastarundt

Ragar var storhøvding av klan Skog og omliggende klaner, deriblant mesteparten av Skåla, før Ion overtok makten i år 12 e.S. Han var kjent som en ambisiøs og ærgjerrig mann med en rungende latter og særdeles liten respekt for utlendinger og deres tradisjoner. Hans filosofi var at man hersket gjennom styrke, og hvis man ikke hersket, så var det fordi man ikke hadde vist nok styrke.

Ragar hadde en kone, Skog Gemeti, og en konkubine, Edeki. Vanligvis ville det vært ganske skandaløst blant fjellfolk, men tilhengerne hans så gjennom fingrene med det fordi han var Ragar, og fiendene hans ble ikke mer eller mindre fiendtlig innstilt av den grunn. Edeki var leder for en kult som tilba guden Den Skjulte, noe Ragar tok til inntekt for sin egen rett til å herske.

Da Lothbard kom med sin hær og ville innta landet, anerkjente Ragar hans makt og sverget seg til ham, en avgjørelse som overrasket mange. Både i sin samtid og sin ettertid ble Ragar kritisert for dette, og utallige konspirasjonsteorier har dukket opp, men faktum er at underkastelsen sparte livet til mange fjellfolk, for Lothbards hær kunne utslettet flesteparten av dem om han hadde villet.

I år 12 e.S ble Ragar drept i duell av den relativt unge mannen Ion, som dermed overtok høvdingverdigheten. Ragar hadde da rukket å gjøre seg ganske upopulær i store deler av landet, så Ion hadde ingen problemer med å finne tilhengere i kraft av å ikke være Ragar. Liket etter den døde høvdingen forsvant sporløst natten etter sammen med en del medlemmer av hans innerste sirkel, inkludert Edeki.