Professor Magius Asrafan Tornedal

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Professor Magius Asrafan Tornedal
Navn Magius Asrafan Tornedal
Nasjonalitet Malderer
Yrke Tidligere magiker, nå professor
Titler Professor
Spilt på Metafysisk Midtsommer
Spiller Erlend

En av de gamle, fra universitetet i Malderon. De som sloss med kløkt og kunnen, til stjernen falt for evig. Asrafan Tornedal er kjent for sine arbeider i teoretisk magi og alkymi, for sin subtile forståelse av stjernetyding og for elegansen i sine sanger og besvergelser. Etter stjernefallet gikk han over til historieskrivning om den gamle verden og har i grunn ikke tatt innover seg alle forandringene de siste årene. Det mumles at han var en av de siste til å innse at de gamle magiske krefter var gått tapt og at dette tapet gjorde han gal og ensom.

I forsamling av vise kvinner og menn er Professor Tornedal likevel respektert. Hvem av de vise har vel ikke en gang hatt glede av hans krystallklare fremstilling av innfløkte magiske spørsmål? Hvem kjenner ikke til alle de alkymistiske operasjoner og redskaper han har oppdaget og beskrevet? Tornedals Transsubstansiasjonskatalyse, hans Metode for Melodisk Krystalldanning, Asrafan-apparatet og så videre og videre.

Hvem kan glemme hvordan han pekte på himmelen og forutså den store forandringen, slik han så mange ganger før hadde forutsagt viktige handelser?

Hvem sto i første rekke med sin eldgamle, mektige stav, når tåken først kom sigende, hvis ikke Magius Tornedal? Han som hadde studert under Torbald den Gode, som Kongen av Malderia søkte råd hos og som en gang hadde overlistet Ebdek selv! Nå om dagen drasser den gamle, ikke fullt så klarsynte magikeren på en stokk, men ingen kan lenger se, om det er den berømte og beryktede Asrafans Stav.